Dzintars aicina jauno valdību izveidot pēc iespējas ātrāk, to uzticot "Vienotībai"
Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars.
Politika
2015. gada 7. decembris, 11:49

Dzintars aicina jauno valdību izveidot pēc iespējas ātrāk, to uzticot "Vienotībai"

Jauns.lv

Jaunā valdība būtu jāizveido pēc iespējas ātrāk, un "Vienotībai" būtu priekšroka uzņemties valdības veidošanu, uzskata nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars.

VL-TB/LNNK pateicas Ministru prezidentei Laimdotai Straujumai (V) par sadarbību. Šis posms, kad paziņots par atkāpšanos, bet jaunā valdība vēl nav izveidota, nav patīkams no stabilitātes viedokļa, un jaunā valdība būtu jāizveido pēc iespējas ātrāk, uzskata Dzintars.

Priekšroka uzņemties jaunās valdības izveidi būtu "Vienotībai" - partijai ar lielāko deputātu skaitu, ja neskaita opozīcijas partiju "Saskaņa", pauda politiķis.

Taujāts par jaunās koalīcijas modeli, viņš pieļāva iespēju runāt par koalīcijas paplašināšanos.

Runājot par iespējamo premjera amata kandidātu, Dzintars sacīja, ka šim cilvēkam jābūt ar atbalstu sabiedrībā. Tāpat kandidātam jābūt tādam, ko būtu gatavi atbalstīt koalīcijas partneri un nominēt Valsts prezidents.

Kā ziņots, Straujuma šodien paziņoja par atkāpšanos no amata.

Straujuma šodien žurnālistiem norādīja, ka laikā, kamēr viņa ir vadījusi valdību, ir pieņemti divi valsts budžeti, valsts ekonomiskā situācija ir uzlabojusies un valsts atrodas labā stāvoklī. "Uzskatu, ka ir nepieciešamas jaunas idejas, jauns pienesums un enerģija, lai padarītu iesāktos darbus" teica Straujuma.

LETA / Foto: Ieva Lūka/LETA