Straujuma kā nākamo premjeru redz Rihardu Kozlovski
Straujuma kā sava darba turpinātāju redz iekšlietu ministru Rihardu Kozlovski.
Politika
2015. gada 7. decembris, 13:33

Straujuma kā nākamo premjeru redz Rihardu Kozlovski

Jauns.lv

Ministru prezidente atzīst, ka lēmums par demisiju bijis pārdomāts. Laimdota Straujuma (V) kā sava darba turpinātāju redz iekšlietu ministru Rihardu Kozlovski (V).

Premjerministre šodien žurnālistiem norādīja, ka ir noslēdzies zināms laika posms un, lai valsts varētu aktīvi virzīties uz priekšu, valdība ir "jārestartē".

"Uz priekšu darāmā cēlienā ir jānāk jauniem cilvēkiem," teica politiķe.

Straujuma arī uzskaitīja valdības paveikto laikā, kamēr viņa ir bijusi premjerministre, piemēram, elektroenerģijas tirgus sakārtošana, atbalsts jaunajām ģimenēm mājokļa iegādei, kā arī pieņemtos divus valsts budžetus.

Valsts attīstība patlaban ir stabila, ir vērojama iekšzemes kopprodukta palielināšanās, darba samaksas pieaugums, bezdarba līmeņa samazināšanās un ir veiksmīgs investīciju pieaugums, pozitīvs eksporta pieaugums, viņa uzskaitīja.

Straujuma šodien žurnālistiem norādīja, ka laikā, kamēr viņa ir vadījusi valdību, ir pieņemti divi valsts budžeti, valsts ekonomiskā situācija ir uzlabojusies un valsts atrodas labā stāvoklī. "Uzskatu, ka ir nepieciešamas jaunas idejas, jauns pienesums un enerģija, lai padarītu iesāktos darbus," teica Straujuma.

Straujuma kā sava darba turpinātāju redz iekšlietu ministru

"Es personīgi redzu cilvēku, kas varētu pārņemt iesāktos darbus. Viņš ir pierādījis, ka grūtos brīžos ir gatavs uzņemties atbildību," žurnālistiem atzina premjere.

Kā ziņots, Straujuma šodien pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni paziņoja par savu demisiju.

Pēdējā laikā politikas kuluāros aktīvi tika runāts par iespējamo valdības nomaiņu. Šīs runas aktualizējās pēc tam, kad Straujuma pieprasīja sava partijas biedra satiksmes ministra Anrija Matīsa (V) demisiju.

Straujuma valdības vadītāja amatā stājās 2014.gada 22.janvārī, aizstājot toreizējo Ministru prezidentu Valdi Dombrovski (V), kurš atkāpās pēc Zolitūdes traģēdijas. Lai gan Straujuma sākotnēji paziņoja, ka nekandidēs uz premjerministra amatu rudenī gaidāmajās vēlēšanās, savas domas viņa mainīja un pērn rudenī atkārtoti tika nominēta un apstiprināta šim amatam

Kā ziņots, Ministru prezidente Straujuma šodien paziņoja par atkāpšanos no amata.

Straujuma valdības vadītāja amata pienākumus sāka pildīt 2014.gada 22.janvārī, stājoties iepriekšējā valdības vadītāja Valda Dombrovska (V) vietā, kurš paziņoja par savu demisiju pēc Zolitūdes traģēdijas 2013.gada novembra beigās.


LETA/Foto: Evija Trifanova/LETA