Ģimenes skandāls Rīgas klusajā centrā: sieva invalīdu izdzen nakšņot garāžā
Sabiedrība
2015. gada 8. decembris, 06:14

Ģimenes skandāls Rīgas klusajā centrā: sieva invalīdu izdzen nakšņot garāžā

Jauns.lv

Nepatīkamu pārsteigumu savam vīram Vitālijam sagādājusi sieva Antoņina. Kamēr vīrs bija ārzemēs, sieva iesniegusi laulības šķiršanos un viņu izdzinusi gulēt garāžā. Antoņina teic, ka vīrs pret viņu un abu bērnu izturējies vardarbīgi. Tiesa liegusi Vitālijam tuvoties gan sievai un bērnam, gan viņu dzīvesvietai.

Savukārt Vitālijs domā, ka sieva tik nekaunīgi izrīkojusies, jo grib savā īpašumā iegūt viņa reiz nopirkto dzīvokli Rīgas klusajā centrā. Tāpat viņš teic, ka, neskatoties uz visu, joprojām mīl savu sievu, ar kuru pirms vairākiem gadiem iepazinies internetā un kuras dēļ izšķīries no savas iepriekšējās sievas un pārcēlies uz dzīvi Latvijā. Lielbritānijas pilsonis Vitālijs pārdevis visus savu īpašumus Londonā un pārcēlies dzīvot uz savas sievas dzimteni – Latviju, par kuru iepriekš neko nav zinājis. Nu Vitālijs palicis bez nekā…

Invalīdam ar suni jānakšņo garāžā

Kasjauns.lv jau rakstīja par ar izkaisīto sklerozi sirgstošo Lielbritānijas pilsoni, Rīgā dzīvojošo pirmās grupas invalīdu, medicīnas doktoru, kardiologu Vitāliju , kuru vajā ne tikai veselības, bet arī sadzīviskas likstas. Rīgas Pašvaldības policija viņu gribēja sodīt par viņa uzticamā un neatsveramā pavadoņa vācu doga Prinča turēšanas noteikumu neievērošanu, jo Vitālijs formāli bija pārkāpis viņa turēšanas noteikumus – izkāpjot no automašīnas, viņš nebija momentā sunim uzvilcis suņa – pavadoņa atšķirības zīmi - vesti un turējis viņu pavadā. Kāds kaimiņš par to bija uzrakstījis sūdzību policijai, kura Vitālijam izrakstījusi administratīvā pārkāpuma protokolu, neviens nav ņēmis vērā vīrieša iebildumus, ka viņš bez pavadoņa nespēj patstāvīgi pārvietoties.

Nu pirmās grupas invalīds saņēmis vēl vienu dūrienu mugurā, šoreiz daudz sāpīgāku – no savas sievas.

Vitālijs Kasjauns.lv pastāstīja, ka, atgriežoties no ārzemēm, pēkšņi no sievas telefonā saņēmis īsziņu, ka viņa iesniegusi laulības šķiršanu, kā arī paziņojusi, ka vīrs pret viņu un abu kopīgo dēlu Artjomu izturējies vardarbīgi. Rīgas Ziemeļu rajona tiesa noticējusi sievai un Vitālijam tagad liegusi tuvoties gan sievai, gan bērnam, gan viņu dzīvesvietai. Vīrietis nu spiests nakšņot garāžā Rūpniecības ielā. Viņu šajā aukstajā laika silda vienīgi garāžā esošais sildītājs, pleds un uzticamais pavadonis – suns Princis. Vitālijam Latvijā nav ne radu, ne citas dzīvesvietas.

No neprātīgas mīlestības līdz neizprotamam naidam

Vitālijs pārliecināts, ka sieva prasību pret viņu cēlusi, mantkārības vadīta – lai savā īpašumā iegūtu dzīvokli Rīgas prestižajā rajonā. Visi viņam izvirzītie apvainojumi esot klaji izdomājumi.

42 gadus vecais Lielbritānijas pilsonis Vitālijs ir kardiologs, medicīnas doktors. 20 gadus viņš dzīvojis Londonā, strādājis kādā klīnikā un nodarbojies ar biznesa konsultācijām. Tur viņš internetā sapazinās ar studenti no Daugavpils Antoņinu, kura savos 17 gados labākas dzīves meklējumos bija no dzimtenes devusies uz ārzemēm.

Abu starpā uzplauka simpātijas. Vitālijam nebija šaubu par Antoņinas mīlestību un viņš viņai nesavtīgi palīdzēja. Uzvirmojušās jūtas Vitāliju mudināja izšķirties no savas iepriekšējās sievas. 2011. gadā Vitālijs apprecēja Antoņinu, pēc gada piedzima abu kopīgais dēls – Artjoms. Vīrietis bija septītajās debesīs un domāja, ka laime būs mūžīga. Abi dzīvoja divstāvu dzīvoklī Londonas prestižajā Kensingtonas rajonā. Antoņina studēja un bija pilnīgā vīra aprūpē.

Pēc četriem kopdzīves gadiem abi nolēma pārcelties uz Antoņinas dzimteni – Latviju. Vitālijs pārdeva visu savu īpašumu Londonā, nopirka dzīvokli Rīgas klusajā centrā, Ausekļa ielā, kuru noformēja uz sievas vārda, un pārcēlās uz dzīvi Latvijas galvaspilsētā.

Līdz pagājušajam mēnesim viss bija normāli. Novembra vidū Vitālijs devās uz Ukrainu, Ļvovu, kur viņam vajadzēja turpināt darbu medicīnas jomā. Ģimene arī prātoja pārcelties uz Ukrainu.

Pāris dienas pirms Vitālija atgriešanās Rīgā viņš no sievas telefonā saņēma šokējošu īsziņu: „Man apnicis izlikties, ka viss ir normāli. Es iesniedzu šķiršanos”.

Vīrs šokēts par sievas neloģiskajiem apvainojumiem

Dienu pirms Vitālija ielidošanas Rīgā Antoņina vērsās resursu centrā sievietēm „Marta” un paziņoja, ka Vitālijs ir neiedomājami vardarbīgs vīrietis – sitis un lamājis ne tikai viņu, bet arī bērnu. Kaut arī Antoņina sacīja, ka vardarbība notikusi jau labu laiku, par to nekas neliecināja – sieviete agrāk nedz kādam par to sūdzējusies, ne arī vērsusies pēc palīdzības pie ārstiem vai psihologiem. Rīgas Ziemeļu rajona tiesa noticējusi Antoņinas vārdiem un tagad līdz nākamajam tiesas lēmumam Vitālijam aizliegusi tuvoties sievai un bērnam.

Vitālijs par Antoņinas apvainojumiem ir neizpratnē: „Mūsu starpā nekad nav bijuši strīdi, es tagad apmaksāju Antoņinas studijas Latvijas Universitātes doktorantūrā. Līdz pat šim mīlu viņu, un viņas SMS man bija liels šoks,” stāsta Vitālijs.

Vitālijs tagad ir gatavs pārsūdzēt Ziemeļu rajona tiesas lēmumu un pierādīt, ka Antoniņas apvainojumiem nav nekāda pamata.

Elmārs Barkāns/Foto: no personīgā arhīva