Kozlovskis: "Premjeram vajadzētu būt citam cilvēkam, nevis man"
Kozlovskis: "Pietiekami daudz "Vienotība" jau ir sista, tāpēc iespējami ātrāk jāatrod premjers, bet es pats gribētu turpināt vadīt Iekšlietu ministriju."
Politika
2015. gada 9. decembris, 13:35

Kozlovskis: "Premjeram vajadzētu būt citam cilvēkam, nevis man"

Jauns.lv

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V) sliecas nekandidēt uz premjerministra amatu un vēlas turpināt pildīt pašreizējos pienākumus.

Šodien intervijā Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" Kozlovskis teica, ka viņš būtu priecīgs turpināt vadīt iekšlietu nozari, jo viņam ir daudz iesāktu darbu.

Tāpat viņš savu izvēli argumentēja ar to, ka labi pārzinot iekšlietu nozari un arī nozares pārstāvji viņam atzinuši, ka labāk redzētu viņu turpinām iesāktos darbus.

"Es domāju, ka jābūt citam kandidātam. Izvērtējot faktorus, uzskatu, ka būtu jābūt citam premjeram, nevis man. Tāpēc aicinātu šo jautājumu vairs neaktualizēt," uzsvēra Kozlovskis.

Kozlovskis uzsvēra, ka viņa kandidatūra bija kā Ministru prezidentes Laimdotas Straujumas (V) privātais viedoklis.

Kopš Straujuma viņu minēja kā savu vēlamo pēcteci, ir pagājušas tikai dažas dienas, kas nav ilgs laiks un adventes laiks arī neesot īstais brīdis, kad nodarboties ar šiem jautājumiem, uzskata Kozlovskis. Tomēr, ņemot vērā, ka "Vienotība" tās iekšējo nesaskaņu dēļ ir pietiekami daudz "sista", ir ļoti būtiski pēc iespējas ātrāk panākt skaidrību.

"Man ir tiesības visu apsvērt un izteikt savu viedokli. Tas bija ļoti nopietns izvērtējums," teica ministrs, piebilstot, ka viņš apsvēris gan profesionālos, gan privātos faktorus.

Vaicāts, vai viņš atbalstītu "Vienotības" līderi Solvitu Āboltiņu kā premjerministra amata kandidāti, Kozlovskis norādīja, ka pagaidām viņa ir vienīgais cilvēks, kas paudis gatavību uzņemties šos pienākumus. Turklāt nedrīkst aizmirst, ka "Vienotība" ir tā, kas uzņēmusies veidot valdību. "Es neredzu citu pretendentu," noteica Kozlovskis.

Jautājumu par jauno premjerministra amata kandidātu vajadzētu izlemt šīs nedēļas laikā, uzskata Kozlovskis.

Jau ziņots, ka Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) 7.decembrī paziņoja par demisiju. Viņa uzsvēra, ka ir noslēdzies viens posms un ir jānāk jauniem cilvēkiem ar jaunu enerģiju, ideju un pienesumu. Kā vēlamo kandidātu uz premjerministra amatu viņa nosauca iekšlietu ministru Rihardu Kozlovski, uzsverot, ka tas ir viņas privātais viedoklis.

LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA