Par Latvijas Kinematogrāfistu savienības priekšsēdētāju ievēlēta Ieva Romanova
Filmu māksliniece Ieva Romanova.
Kultūra
2015. gada 9. decembris, 14:08

Par Latvijas Kinematogrāfistu savienības priekšsēdētāju ievēlēta Ieva Romanova

Jauns.lv

Latvijas Kinematogrāfistu savienības (LKS) biedru pilnsapulcē pēc divu gadu pārtraukuma par priekšsēdētāju ievēlēta bijusī tās ilggadējā vadītāja, filmu māksliniece Ieva Romanova.

Uz pilnsapulci bija ieradušies ļoti daudz biedru, nodrošinot kvorumu 90% apmērā, lai vēlētu jauno vadību nākamajiem diviem gadiem un izvērtētu nacionālā filmu festivāla "Lielais Kristaps" tālāko attīstību diskusijā "Lielā Kristapa spogulis".

Tāpat tika ievēlēta jauna LKS valde astoņu cilvēku sastāvā - režisors un operators Ivars Seleckis, režisore un producente Ināra Kolmane, režisors un pedagogs Dāvis Sīmanis, kultūras žurnāliste un režisore Kristīne Želve, režisors un operators Renārs Vimba, kinokritiķis un producents Bruno Asčuks, režisors un producents Andis Mizišs, kā arī režisors un producents Arvīds Krievs.

"Vēlos pateikties kolēģiem par atsaucību un izrādīto uzticību, ievēlot mani amatā. Tas, ka sapulcei bija atsaukušies vairāk nekā 230 biedri, ir absolūti unikāls gadījums. Šī saliedētība kino profesionāļu starpā ir ļoti svarīga un norāda uz katra atbildību par kino savienības un filmu nozares nākotni," atzina Romanova.

Nākamie gadi būšot ļoti nozīmīgi LKS kā organizācijai, jo jāpabeidz svarīgs darbs pie likumprojekta izveides "Par radošās personas statusu un radošajām profesionālajām organizācijām". Tas nozīmē, ka mums būs pašiem savs likums, kas paredzēs gan dažādas sociālas garantijas, gan sakārtos attiecības filmu nozarē strādājošiem. Un tas prasīšot arī īpašu sagatavošanos un skaidrojošo darbu.

Arī citos likumos esot nepieciešams panākt grozījumus, piemēram, Autortiesību likumā. Piemēram, vajagot turpināt darbu pie Latvijas filmu vietējas un starptautiskas popularizēšanas. Nozīmīgi esot izveidot ''Lielā Kristapa'' norises modeli un pasākumus jauniegūtā Nacionālās balvas statusam atbilstošā līmenī, palielinot balvas un filmu nozares prestižu.

Iepriekšējos divus gadus LKS valdes priekšsēdētājs bija režisors Reinis Kalnaellis.

Biedrība LKS ir profesionāla radoša organizācija, tā dibināta 1962.gadā. To veido 263 biedri, kuri ir profesionāli dažādu profesiju kinematogrāfisti. Biedrības darbības galvenais mērķis ir apvienot tās biedrus Latvijas filmu nozares attīstības, valsts audiovizuālās vēstures veidošanas un kultūras mantojuma saglabāšanas un pieejamības veicināšanai Latvijas valsts un visas sabiedrības interesēs.

LETA / Foto: Evija Trifanova/LETA