Sabiedrība
2015. gada 9. decembris, 22:50

Latvija Japānā prezentēta kā pievilcīgs kulinārijas tūrisma galamērķis

Jauns.lv

Šodien Latvijas vēstniecībā Japānā Latvija prezentēta kā pievilcīgs kulinārijas tūrisma galamērķis, informēja vēstniecībā.

Ziemassvētku noskaņās rīkoto pasākumu atklāja Latvijas vēstnieks Latvijā Normans Penke, stāstot klātesošajiem par Latvijas unikālo kultūras un vēstures mantojumu, populārākajiem ceļojumu maršrutiem un Ziemassvētku tradīcijām. Viņš arī pievērsis uzmanību latviešu virtuvei, uzsverot Rīgas restorānu daudzveidību un augsto kvalitāti, kā arī aicinājis japāņus apmeklēt Latviju.

Pasākumā notika arī latviešu ēdienu degustācija. Mūsdienīgi ēdieni, kuros apvienotas gan latviskās, gan japāņu garšas - ķirbis, pelēkie zirņi, smiltsērkšķis, lasis, medus un brūklenes -, pasniegti, demonstrējot augstākās klases ēdienu gatavošanas mākslu. Latviešu ēdienus gatavojis pavārs Uvis Janičenko, kurš jau vairāk nekā gadu stažējas slavenajā Tokijas trīs "Michelin" zvaigžņu restorānā "Ryugin".

Ar šo pasākumu noslēdzās vēstniecības organizētie kulinārijas tūrisma un latviešu virtuves popularizēšanai veltītie pasākumi Tokijā "Four Seasons of Latvian Cuisine". Pasākumu mērķis bija nostiprināt jau veiksmīgi izveidojušos priekšstatu par Latviju un Rīgu kā pasaules līmeņa gastronomijas metropoli un veicināt kulinārijas tūrisma attīstību.

Vēstniecība skaidro, ka kulinārijas tūrisms Japānā ir ļoti populārs un citu zemju virtuves iepazīšana japāņiem izraisa ļoti lielu interesi.

LETA

Tēmas