Sāksies Atvērto durvju dienas atjaunotajā Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā
Atvērto durvju dienu laikā muzejā varēs nokļūt pa divām ieejām: galveno ieeju no Kr. Valdemāra ielas, kā arī pa ieeju pirmā stāva līmenī no Esplanādes parka puses.
Sabiedrība
2015. gada 10. decembris, 15:09

Sāksies Atvērto durvju dienas atjaunotajā Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā

Jauns.lv

Sestdien, 12.decembrī, plkst.12.00, klātesot Rīgas domes priekšsēdētājam Nilam Ušakovam, priekšsēdētāja vietniekam Andrim Amerikam un Latvijas Nacionālā mākslas muzeja (LNMM) direktorei Mārai Lācei, sāksies Atvērto durvju dienas atjaunotajā Latvijas Nacionālajā mākslas muzeja ēkā, Krišjāņa Valdemāra ielā 10a.

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs: “Atvērto durvju dienas no 12. līdz 16. decembrim ir kā Ziemassvētku dāvana Rīgas iedzīvotājiem un pilsētas viesiem. Apmeklētāji ir aicināti iepazīties ar ēkas atjaunoto veidolu, pirms muzeju piepilda mākslas darbi, izstādes un ekspozīcijas, un izstaigāt muzeja vēsturiskās ēkas četrus stāvus un jauno kupolstāvu ar jumta terasēm, kā arī moderno muzeja jaunbūves apjomu divos pazemes stāvu līmeņos.”

Rekonstrukcijas un restaurācijas laikā pilnībā atjaunota muzeja vēsturiskā ēka, kā arī ievērojami paplašinātas telpas – izveidota apakšzemes piebūve un jaunas izstāžu zāles muzeja bēniņos. Tik vērienīga restaurācija, rekonstrukcija un modernizācija notikusi pirmo reizi ēkas 110 gadu vēsturē. Mērķtiecīga darba rezultātā muzeja ēkā ir izveidota mūsdienīga infrastruktūra mākslas darbu eksponēšanai un saglabāšanai. Muzejā ir radīta vide sabiedrības izglītošanai un saturīgai brīvā laika pavadīšanai, atbilstoši 21. gadsimta muzeju prasībām.

Atvērto durvju dienu laikā  muzejā varēs nokļūt pa divām ieejām: galveno ieeju no Kr. Valdemāra ielas, kā arī pa ieeju pirmā stāva līmenī no Esplanādes parka puses. Katru dienu apmeklētājus uzņems aptuveni trīsdesmit Latvijas Nacionālā mākslas muzeja darbinieki un brīvprātīgie.

Nedēļas nogalē, 12. un 13. decembrī, muzejs būs atvērts no plkst.12.00 līdz plkst.19.00, bet darba dienās, no 14. līdz 16. decembrim, muzejs būs atvērts no plkst.14.00 līdz plkst.19.00. Sestdien, 12.decembrī plkst. 17.00 tiks ieslēgts muzeja ārējais apgaismojums. Vēršam jūsu uzmanību, ka apmeklētāju plūsma var tikt ierobežota un ieeja muzejā tiks pārtraukta plkst.18.30, arī garderobe apmeklētājiem šajās dienās nebūs pieejama.

Latvijas Nacionālā mākslas muzeja restaurācijas, rekonstrukcijas un jaunbūves projekta pasūtītājs ir Rīgas domes Īpašuma departaments, projekta autors ir „Processoffice” arhitekts Vītauts Biekša, bet galvenais būvuzņēmējs ir  būvkompānija “RE&RE”.

Muzeja vēsturiskās ēkas restaurācijas un rekonstrukcijas darbus līdzfinansēja  Eiropas Reģionālās attīstības fonds (vienošanās Nr. 3DP/3.4.3.2.0/10/APIA/CFLA/020/006 par projekta „Latvijas Nacionālā mākslas muzeja ēkas, Rīgā, Kr.Valdemāra ielā 10A rekonstrukcija” īstenošanu un  vienošanās  Nr. 3DP/3.4.3.2.0/12/APIA/CFLA/003/001 par projekta „Latvijas Nacionālā mākslas muzeja ēkas, Rīgā, Kr.Valdemāra ielā 10A restaurācija un infrastruktūras uzlabošana” īstenošanu).

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Regīna Zommere / Foto: Ieva Čīka/LETA