foto: Publicitātes foto
Tikšanās ar ceļotāju Juri Ulmani Rīgas Centrālajā bibliotēkā
Runā Rīga
2019. gada 4. septembris, 18:35

Tikšanās ar ceļotāju Juri Ulmani Rīgas Centrālajā bibliotēkā

Jauns.lv

13. septembrī plkst. 16.00 Rīgas Centrālajā bibliotēkā sadarbībā ar apgādu "Vesta-LK" esiet laipni aicināti uz tikšanos ar ceļotāju, zemessargu, profesoru, grāmatu autoru un III šķiras Triju Zvaigžņu ordeņa komandieri Juri Ulmani.

Par jauno grāmatu tās autors Juris Ulmanis stāsta: “Ar pieredzi kalnu alpīnismā, bet pavisam bez tās distanču slēpošanā 2009. gadā nolēmu ar slēpēm šķērsot Grenlandi. Atstājot mājās visu materiālo un triviālo, devos aizraujošā ceļojumā pāri skarbajam un reizē skaistajam 600 kilometru garajam ledus tuksnesim. Tas sagaidīja ar daudziem un pavisam negaidītiem dramatiskiem notikumiem, dziļākajā būtībā salaužot manis paša priekšstatus par sevi un apkārtējo pasauli. Šī dienasgrāmata atklāti, ar mīlestību un humoru atspoguļo manas pirmajā polārajā ekspedīcijā gūtās izjūtas, atziņas, pārdomas un priekus.

Izaicinot sevi fiziski, garīgi un emocionāli, paralēli demontējot iekšējās pasaules uzstādījumus, sāku ap­­zināties, kas es esmu, tur – 67 grādu ziemeļu platumā – neatgriezeniski „pieaugot”.”
Juris Ulmanis dzimis 1959. gadā Ņujorkā, tur arī uzaudzis, gājis skolā un apmeklējis latviešu skolas un svētdienas skolu, vasaras pavadījis skautu nometnēs. Universitātē Konektikutā ieguvis bakalaura un maģistra grādus biznesā, bet Arizonā iegūts Master of International Management grāds. Vēlāk aizstāv doktora grādu uzņēmējdarbībā Latvijas Universitātē.

Darba karjeru iesāk uzņēmumā Motorola, kas ir liela amerikāņu telekomunikāciju kompānija, darba pienākumi liek strādāt ārpus Amerikas – pārdošanā un mārketingā. Kad krīt Berlīnes mūris, lūdz vadību pārcelt darbam Eiropā, īpaši – uz Austrumeiropu. Vadība, uzklausot darbinieka lūgumu, pārceļ Juri darbā uz Vāciju, kur Juris pavada divus gadus, bet sakarā ar biznesu paplašināšanos Austrumeiropā, Jurim 1992. gadā tiek piedāvāts darbs Baltijā, kuru tas lielu prieku pieņem. Nemitīgie komandējumi un braukāšana starp Baltijas valstu galvaspilsētām noved pie lēmuma pārcelties dzīvot uz Latviju pavisam.