Liepājniecei uz galvas uzkrīt 1,5 kg smags dzelzs gabals. Remontstrādnieki nejūtas vainīgi
Šāds dzelzs gabals Sintijai uzkrita uz galvas. Nama durvju remontētāji to pie durvīm bija nevis pieskrūvējuši, bet pielīmējuši, viņa saka.
112
2015. gada 17. decembris, 07:05

Liepājniecei uz galvas uzkrīt 1,5 kg smags dzelzs gabals. Remontstrādnieki nejūtas vainīgi

Jauns.lv

„Cilvēks nevar būt pasargāts nekur,” portālam Kasjauns.lv teica liepājnieces Sintijas kaimiņš, pēc tam, kad uzzināja, ka viņa kaimiņienei uz galvas uzkritis pusotru kilogramu smags dzelzs gabals no tikko izremontētām durvīm. Šī trauma varēja beigties letāli.

Sintija (vārds mainīts) mierīgi dzīvoja kādā no Liepājas daudzdzīvokļu namiem, kad ar viņu notika šī nelaime. Namu apsaimniekošanas firma „Liepājas namu apsaimniekotājs” Kasjauns.lv apstiprināja, ka 7. decembrī noticis negadījums, kuru tagad izmeklē policija. Cilvēkam uz galvas uzkrita dzelzs gabals, kuru pirms dažām stundām, remontējot durvis, virs tām bija „piemontējusi” firma „Andre serviss”.

Bet viss varēja beigties vēl traģiskāk. Uz tuvējo veikaliņu gribēja iet sievietes mazā meitiņa, bet māte viņu nelaida – kur tu iesi, ārā tumšs, labāk es aiziešu! Ja mātes vietā būtu mazs bērns, viņš arī varētu neizdzīvot, teica Liepājas slimnīcā. Māte izdzīvoja, bet vairākas dienas nogulēja slimnīcā un nu kādas trīs nedēļas jādzer spēcīgas psihotropās zāles, jo dzelzs gabals viņai pamatīgi traumēja galvu.

Sintija Kasjauns.lv pastāstīja: „7. decembrī Celmu ielas 5. mājai tika veikts ārdurvju remonts, ko veica firma „Andre serviss”. Remonts ārdurvīm tika pabeigts pulksten 15.00. Tās dienas vakarā ap astoņiem gāju uz veikalu. Atverot „izremontētās” ārdurvis, no iekšpuses man uz galvas uzkrita apmēram 1,5 kg smags dzelzs stienis, kas nebija kārtīgi piestiprināts pie durvju apmales augšpusē. Rezultātā man ir smadzeņu satricinājums, četras dienas pavadīju slimnīcā, vēl divas nedēļas man ir jāpavada gultā. Uz slimnīcu pie manis nāca „Andre serviss” pārstāvis un piedāvāja apmaksāt slimnīcas rēķinu un zāles. Es atbildēju, ka apdomāšu šo priekšlikumu.

Uzskatu, ka nelaime, kas ar mani notika, ir briesmīga. Slimnīcā ķirurgs teica, ka, ja manā vietā būtu bijis bērns, iznākums būtu letāls. Diemžēl mēs neviens neesam pasargāti no šāda veida neveiksmēm. Ja tas dzelzs gabals būtu piestiprināts kā nākas, nekas tāds nebūtu noticis”.

Firmas „Andre serviss” pārstāvis bija ieradies pie Sintijas uz slimnīcu ar šampanieti un konfekšu kasti, piedāvāja 50 eiro. Teica, ka nav vainīgs, jo kāds esot sabojājis durvis, bet firma vienkārši gribot palīdzēt. Tomēr firmai nav izdevies atpirkties. Sintija par nekvalitatīvo darbu pasūdzējās gan būvvaldei, gan policijai, kura nu izmeklē šo gadījumu.

Jāteic, ka, ja „Andre serviss” izrādīsies vainīgs, tad firmai neizdosies lēti izsprukt sveikā. Liepājniece vien par zālēm jau iztērējusi 40 eiro, bet rēķins par slimnīcu vēl nav saņemts.

SIA „Liepājas namu apsaimniekotājs” (LNA) sabiedrisko attiecību speciāliste Ieva Puka Kasjauns.lv apstiprināja, ka ir saņemts iesniegums par negadījums 7. decembrī, kurā teikts, ka iedzīvotājai uz galvas uzkritis ārdurvju furnitūras fragments. Lai noskaidrotu situāciju, LNA ir lūdzis skaidrojumu par negadījumu uzņēmumam SIA „Andre serviss”.

Novembrī ir veikta ārdurvju nomaiņa saskaņā ar mājas kopības lēmumu un noslēgto līgumu starp LNA un SIA „Andre serviss” par ieejas durvju ar elektronisko vadības bloku izgatavošanu un uzstādīšanu Celmu ielā 5. Mājā ir trīs ārdurvis, kas līguma ietvaros un noteiktajā termiņā ir nomainītas.

SIA „Andre serviss” īpašnieks Andris Gedrovičs paskaidrojis, ka pēc notikuma vietas apskates nācies secināt, ka šāds negadījums varējis notikt, jo durvis tikušas mehāniski bojātas (durvju remonts šobrīd jau ir veikts). Uzņēmuma īpašnieks arī ticies ar Sintiju un citiem mājas iedzīvotājiem un notikumu pārrunājis.

Līdz šim LNA ar SIA „Andre serviss” veikto darbu un sniegto pakalpojumu kvalitāti ir bijuši apmierināti. Uzņēmums ir sniedzis pakalpojumus gan mainot logus, gan izgatavojot jaunas vai atjaunojot esošās durvis, kā arī veicis durvju remontu un apkopi pēc noteiktā garantijas laika. Šogad ar SIA „Andre Serviss” LNA ir slēdzis 30 līgumus par dažāda veida darbiem”.

Firmas „Andre serviss” vadītājs Andris Gedrovičs gan nesaskata, ka būtu vainojami remontstrādnieki. „Tās dienas vakarā, kad viņai tas stienis uzkrita, viņa atnāca pie mājas vecākā un parādīja, ka viņai uzkritis magnēts, kurš bija izlauzts. Un viņa teica - ja tas stienis būtu uzkritis kādam bērnam, tad būtu bijusi trauma, bet, pēc viņas vārdiem, nekas nebija viņai uzkritis. Tad laikam viņa izdomāja, ka viņai būtu izdevīgāk iztaisīt, ka viņai ir trauma, tāpēc uzrakstīja iesniegumu policijā, ka viņai ir uzkritis stienis uz galvas,” skaidroja Gedrovičs. Viņš sievietes pretenzijas uzskata par šantāžu, lai viņa no firmas izspiestu kompensāciju par nenotikušu negadījumu.

Elmārs Barkāns/ Aculiecinieka foto