Policija par laupīšanām aizturējusi vīrieti un aicina atsaukties cietušos
112
2015. gada 17. decembris, 13:00

Policija par laupīšanām aizturējusi vīrieti un aicina atsaukties cietušos

Jauns.lv

Valsts policija aizturējusi vīrieti, kurš saistīts ar vismaz piecām laupīšanām. Vīrietis atzinis savu vainu noziegumos. Policija aicina atsaukties ikvienu, kurš cietis no attēlā redzamā vīrieša pretlikumīgajām darbībām.

Valsts policijas Rīgas reģiona Ķengaraga iecirkņa policisti novembrī bija reģistrējuši vairākus identiskus laupīšanu gadījumus Ķengaragā un pie Dienvidu tilta, kad nenoskaidrots vīrietis uzbrucis vecāka gadagājuma sievietēm un nolaupījis rokassomiņas.

Policisti sāka izmeklēšanu un noskaidroja, ka iespējamais aizdomās turamais ir kāds 1980. gadā dzimis vīrietis, kurš jau iepriekš tiesāts par laupīšanām. Otrdien, 15. decembrī, policisti viņu aizturēja.

Šobrīd pret aizturēto vīrieti ir uzsākts kriminālprocess. Par šādu noziegumu var draudēt brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un probācijas uzraudzība uz laiku līdz trim gadiem.

Rīgas Ķengaraga iecirknim ir pamatotas aizdomas, ka aizturētais vīrietis varētu būt saistīts arī ar citiem līdzīgiem noziedzīgiem nodarījumiem. Tādēļ aicina ikvienu aplūkot attēlā redzamo personu un ziņot policijai, ja ir cietis no šīs personas pretlikumīgajām darbībām, zvanot pa tālruņa numuriem 67086800 vai 110.

Kasjauns.lv/Foto: VP