Izsludina sabiedrības integrācijas projektu konkursu nevalstiskajām organizācijām
Runā Rīga
2015. gada 17. decembris, 20:19

Izsludina sabiedrības integrācijas projektu konkursu nevalstiskajām organizācijām

Jauns.lv

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments (RD IKSD) izsludina sabiedrības integrācijas konkursu nevalstiskajām organizācijām projektu īstenošanai 2016.gadā. Konkursa mērķis ir veicināt integrāciju Rīgas pilsētā un sekmēt saliedētas sabiedrības veidošanos, kurā ir augsts iedzīvotāju līdzdalības un sadarbības līmenis, kā arī tiek respektētas demokrātiskas nacionālas valsts vērtības.

Konkursā aicinātas piedalīties biedrības, nodibinājumi vai reliģiskas organizācijas, kuru darbība saistīta ar sabiedrības integrācijas jautājumiem. Projektu īstenošana jāplāno laikā no 2016.gada 22. februāra līdz 2016.gada 15. novembrim.

Finansējums projektu aktivitāšu īstenošanai tiks piešķirts šādās tematiskajās jomās:

•    pilsoniskās līdzdalības un savstarpējās sadarbības attīstība;

•    sociālās integrācijas veicināšana;

•    iecietības veicināšana un jebkādas diskriminācijas novēršana.

2015. gadā tika īstenoti 23 šajā konkursā pieteiktie projekti.

Konkursa nolikums un saistītie dokumenti pieejami Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta (RD IKSD) interneta vietnē www.iksd.riga.lv sadaļā „Finansēšanas konkursi”. Projektu pieteikumi jāiesniedz līdz 2016. gada 18. janvāra, plkst.16.00 RD IKSD Klientu apkalpošanas centrā, Kr. Valdemāra ielā 5, kā arī obligāti līdz konkursa termiņa beigām jānosūta elektroniskā formā uz e-pastu ilze.meilande@riga.lv ar norādi „Pieteikums konkursam”.

Lai palīdzētu interesentiem no biedrībām, nodibinājumiem un reliģiskajām organizācijām sagatavot projekta pieteikumu tiks rīkots informatīvs seminārs, kas notiks 6. janvārī plkst. 14.00 NVO namā (Laimdotas iela 42). Pieteikums (vārds, uzvārds, biedrība) dalībai seminārā jānosūta uz e-pasta adresi nvonams@riga.lv līdz 4. janvārim.

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Regīna Zommere / Foto

: Edijs Pālens/LETA