Jelgavas dzīvokļu tirgus piedāvājumā pārsvarā ir slikti mitekļi pilsētas nomalē
Jelgavā piedāvājums pārsniedz pieprasījumu, tomēr tie ir nekvaliatīvi dzīvokļi pilsētas nomalē.
Novadu ziņas
2015. gada 25. decembris, 20:47

Jelgavas dzīvokļu tirgus piedāvājumā pārsvarā ir slikti mitekļi pilsētas nomalē

Jauns.lv

Jelgavā trešajā ceturksnī mājokļu tirgus aktivitāte saglabājās nemainīga. Joprojām piedāvājums pārsniedz pieprasījumu, taču piedāvājumā pārsvarā ir nekvalitatīvi dzīvokļi pilsētas nomalē, teikts nekustamā īpašuma kompānijas "Latio" mājokļu tirgus pārskatā.

Savukārt pieprasījumā dominē divu istabu dzīvokļi par cenu līdz 20 000 eiro.

Pircēju interese par dzīvokļiem jaunajos projektos ir zema, piedāvājumā ir dzīvokļi par cenu no 700 līdz 850 eiro par kvadrātmetru. Dzīvokļiem centrā vidējā prasītā cena ir 600 eiro par kvadrātmetru.

2015.gada septembrī vidējā sērijveida dzīvokļa kvadrātmetra cena Jelgavā sasniedza 353 eiro, kas ir neliels pieaugums attiecībā pret iepriekšējo periodu, norāda "Latio".

Darījumu skaits ar savrupmājām pēdējā ceturkšņa laikā Jelgavā ir pieaudzis. Interese ir par kvalitatīvām, pēdējo piecu līdz septiņu gadu laikā būvētām mājām.

Arī pieprasījums pēc savrupmājām Jelgavā ir visai zems un nav būtiski mainījies, lielākā interese ir par nelielām mājām ar platību līdz 150 kvadrātmetriem. Pircēji interesējas gan par jaunajām, gan arī vecajām mājām. Vairums darījumu notiek ar mājām par cenu līdz 50 000 eiro.

Pircēju interese par privātās apbūves zemi ir zema, izvēli nosaka atrašanās vieta un pieejamās komunikācijas. Vidējā cena ir robežās no trīs līdz 12 eiro par kvadrātmetru.

Par lauksaimniecības zemēm interese ir liela, taču piedāvājums ir zems. Par viensētām interese galvenokārt ir pagastu centros un pilsētu tuvumā.

LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA