Novadu ziņas
2015. gada 27. decembris, 18:20

Bauskas novads atvēl 17 992 eiro sociālajam riskam pakļautajām ģimenēm ar bērniem

Jauns.lv

Bauskas novada dome decembrī nolēmusi turpināt sadarbību ar Latvijas SOS bērnu ciematu asociāciju sociālajam riskam pakļauto ģimeņu ar bērniem atbalstam Bauskas novadā, tam atvēlot 17 992 eiro finansējumu.

Bauskas novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Zane Gorškova informēja, ka pašvaldībā novembrī tika saņemts Latvijas SOS bērnu ciematu asociācijas iesniegums ar aicinājumu noslēgt jaunu projekta sadarbības līgumu starp Bauskas novada domi un SOS bērnu ciematu asociāciju, turpinot Latvijas-Šveices sadarbības programmas finansētajā projektā "Iekļaujoša ģimene, skola un sabiedrība" sāktās aktivitātes, kuras vērstas uz Bauskas novada sociālajam riskam pakļauto ģimeņu atbalstu un stiprināšanu.

Sociālā dienesta pārstāve Ina Krūmiņa domi informējusi, ka projekts vērsts uz ģimeņu stiprināšanu, lai bērni netiktu izņemti no ģimenēm. Plānotas grupu nodarbības vecākiem un bērniem, dažādas aktivitātes, nometnes bērniem.

Turpinot sadarbību, Bauskas novada pašvaldība 2016.gadā nodrošinās līdzfinansējumu, tai skaitā telpas kā mantisko ieguldījumu, 17 992 eiro apmērā. Kopējais projekta finansējums ir 63 502 eiro, no tiem SOS bērnu ciematu asociācijas finansējums ir 42 000 eiro jeb 72 % no visām izmaksām.

LETA