Sals, sniegs un slideni ceļi - Trešajos Ziemassvētkos beidzot Latvijā sagaidīta ziema
Ja esat ceļā, šovakar jābūt sevišķi uzmanīgiem. Taču ir arī labā ziņa - Trešajos Ziemassvētkos beidzot esam sagaidījuši īstu sniedziņu.
Sabiedrība
2015. gada 27. decembris, 21:20

Sals, sniegs un slideni ceļi - Trešajos Ziemassvētkos beidzot Latvijā sagaidīta ziema

Jauns.lv

Pēc siltuma rekordiem šajos Ziemassvētkos beidzot Latvijā sagaidīta arī ziema. Svētdienas pievakarē Kurzemē, sākot no dienvidrietumiem, snigšanas dēļ ceļi kļūst slideni, liecina uzņēmuma "Latvijas Valsts ceļi" operatīvā informācija. Pieņemas spēkā arī aukstums - piemēram, Alūksnē sals jau sasniedzis -7 grādu atzīmi.

Saskaņā ar sinoptiķu prognozēm vēlāk vakarā un naktī uz pirmdienu snigs visā Kurzemē un Zemgalē, kā arī Rīgā. Nokrišņi nav gaidāmi Latvijas ziemeļaustrumu daļā.

Kurzemē un Zemgalē izveidosies 3-8 centimetrus bieza sniega sega.

"Latvijas Valsts ceļi" aicina autovadītājus būt piesardzīgiem, izvēlēties laikapstākļiem un ceļa stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu, kā arī ievērot lielāku distanci starp braucošiem transportlīdzekļiem.

Autovadītājiem jāatceras, ka autoceļi sadalīti dažādās uzturēšanas klasēs un tiek tīrīti prioritārā secībā, proti, vispirms tiek tīrīti un apstrādāti valsts galvenie un pēc tam reģionālie un vietējie autoceļi atbilstoši to uzturēšanas klasei.

Aktuālo informāciju par braukšanas apstākļiem jebkurā diennakts laikā var iegūt lapā "lvceli.lv" un lietotnē "Waze", kā arī pa tālruni 80005555. Savukārt informāciju par braukšanas apstākļiem un satiksmes ierobežojumiem Rīgā var saņemt pa tālruni 80003600.

Alūksnē sals pārsniedzis mīnus 7 grādu atzīmi

Svētdienas vakarā Alūksnē gaisa temperatūra pazeminājusies zem mīnus 7 grādiem, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Alūksnē plkst.19 gaisa temperatūra bija mīnus 7,1 grāds, Rēzeknē - mīnus 5,5 grādi, Zosēnos - mīnus 5 grādi.

Arī citviet Latvijā vērojams neliels sals. Izņemot Rīgu, kur gaisa temperatūra plkst.19 bija plus 0,1 grāds, Mērsragu, kur bija plus 1 grādu augsta gaisa temperatūra un Kolku, kur gaisa temperatūra bija plus 1,9 grādi.

Kā ziņots, saskaņā ar sinoptiķu prognozēm, gaisa temperatūra Latvijā tuvojoties gadu mijai pazemināsies zem mīnus 10 grādiem.

BNS, LETA / Foto: EPA/LETA