Rīgas Svētā Pāvila baznīcā aicina uz Baha un Mendelzsona festivālu
Ieeja festivāla koncertos ir par ziedojumiem.
Kultūra
2015. gada 28. decembris, 16:04

Rīgas Svētā Pāvila baznīcā aicina uz Baha un Mendelzsona festivālu

Jauns.lv

Ieskandinot jauno gadu, janvāra sestdienās plkst.15:00 Rīgas Svētā Pāvila luteriskajā baznīcā norisināsies Johana Sebastiāna Baha(1685-1750) un Fēliksa Mendelzsona(1809-1847) mūzikas festivāls.

Visos festivāla koncertos uzstāsies Pētera Čaikovska Maskavas Valsts konservatorijas maģistrantūras un aspirantūras absolvente, ērģelniece Jeļena Privalova-Epšteina, kura pēdējos gados par savu dzīves vietu ir izvēlējusies Rīgu.

Trijos festivāla koncertos piedalīsies arī čelliste Irina Viļegžaņina, kura arī ir absolvējusi Pētera Čaikovska Maskavas Valsts konservatoriju, kā arī vieglas, liriskas koloratūras soprāns Ērika Jonīte.

Festivāla ietvaros klausītājiem būs iespēja iepazīties ar praktiski visu F. Mendelzsona ērģeļmūzikas daiļradi, jo šajos piecos koncertos Jeļena Privalova-Epšteina izpildīs piecas no pavisam sešām komponista sarakstītajām sonātēm. Festivāla programmā tiks atskaņoti arī apjomīgākie un slavenākie J.S.Baha ērģeļmūzikas skaņdarbi - prelūdijas, fantāzijas, tokātas un fūgas.

16. un 23. janvārī čelliste Irina Viļegžaņina izpildīs J.S. Baha 2. un 3. Svītu čellam solo. Soprāns Ērika Jonīte 16. janvārī izpildīs F. Mendelzsona ārijas, un 30. janvārī tiks atskaņotas J.S.Baha ārijas.

Katra koncerta iesākumā Jeļena Privalova-Epšteina krievu valodā iepazīstinās ar koncerta programmā esošajiem skaņdarbiem, to vēsturi, kā arī ar interesantākajiem abu izcilo komponistu dzīves un daiļrades faktiem.

Rīgas Svētā Pāvila luteriskās baznīcas ērģeles 1912. gada ir būvējusi vācu firma E.F. Walker & Co, kuras lielākais darbs Latvijā ir arī slavenās Rīgas Doma baznīcas ērģeles.

Ieeja festivāla koncertos ir par ziedojumiem.


Karlīna Timofejeva / Publicitātes foto