Svētku brīvdienās ugunsgrēkos dzīvības zaudējuši pieci cilvēki
Kopumā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests brīvdienās saņēma 206 izsaukumus.
112
2016. gada 4. janvāris, 10:25

Svētku brīvdienās ugunsgrēkos dzīvības zaudējuši pieci cilvēki

Jauns.lv

Aizvadītajās svētku brīvdienās ugunsgrēkos gājuši bojā pieci, bet cietuši 12 cilvēki, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Kopumā dienests brīvdienās saņēma 206 izsaukumus, no kuriem 123 bija uz ugunsgrēku dzēšanu un 49 uz glābšanas darbiem, savukārt 33 no izsaukumiem bija maldinājumi.

Salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, šīs bija pēdējo trīs gadu laikā traģiskākās gadumijas svētku brīvdienas, jo ugunsnelaimēs dzīvību zaudēja pieci cilvēki. Vairumā ugunsgrēku, kuros gāja bojā vai cieta cilvēki, ugunsgrēka iespējamais izcelšanās iemesls bijis saistīts ar neuzmanīgu apiešanos ar uguni un tie norisinājās nelielā platībā.

Jaungada naktī ugunsdzēsēji steidzās uz Pērnavas ielu Salacgrīvā, kur piecstāvu dzīvojamās mājas otrā stāva dzīvoklī dega dīvāns. No piedūmotās ēkas ugunsdzēsēji evakuēja 13 cilvēkus un vienu dzīvnieku. Ugunsgrēkā gāja bojā apmēram 50 gadus vecs vīrietis, bet cieta apmēram 78 gadus vecs vīrietis, kurš saindējās ar degšanas produktiem.

Svētdien, neuzmanīgi apejoties ar uguni, kurinot krāsni, ugunsgrēkā gāja bojā apmēram 40 gadus vecs vīrietis un cieta 45 gadus veca sieviete. Savukārt sestdienas naktī ugunsgrēkā Rīgā gāja bojā apmēram 50 gadus vecs vīrietis.

Ceturtdienas vakarā VUGD saņēma izsaukumu uz Raiņa ielu Jūrmalā, kur divstāvu dzīvojamās mājas otrā stāva dzīvoklī dega sadzīves mantas. Ugunsgrēkā gāja bojā apmēram 60 gadus vecs vīrietis un apmēram 50 gadus veca sieviete.

Gadumijā VUGD nav reģistrējis nevienu ugunsgrēku, kas būtu saistīts ar nepareizu pirotehnisko izstrādājumu lietošanu.

LETA/Foto: Lita Krone/LETA

Tēmas