Nacionālo elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomi arī turpmāk vadīs Dulevska
Nacionālo elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) priekšsēdētāja turpmāk būs līdzšinējā šā amata pienākumu izpildītāja Aija Dulevska.
Sabiedrība
2016. gada 4. janvāris, 12:48

Nacionālo elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomi arī turpmāk vadīs Dulevska

Jauns.lv

Nacionālo elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) priekšsēdētāja turpmāk būs līdzšinējā šā amata pienākumu izpildītāja Aija Dulevska, paziņoja NEPLP.

NEPLP priekšsēdētāja amatam iepriekš tika izvirzītas divas kandidatūras - līdzšinējā NEPLP priekšsēdētāja pienākumu izpildītāja Aija Dulevska un Dace Ķezbere.

Dulevska informēja, ka par viņas kandidatūru balsojuši četri padomes locekļi un pret bijis vienīgi Ainārs Dimants.

Ķezbere, strādājot padomes sastāvā, veic sabiedriskā medija Latvijas Televīzija pārraudzību. Savukārt Dulevska veic komerciālo nacionālo un pārrobežu audiovizuālo elektronisko plašsaziņas līdzekļu jomas pārraudzību un atbild par grozījumu projektu Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā izstrādi atbilstoši Elektronisko plašsaziņas līdzekļu nozares attīstības nacionālajai stratēģijai 2012.–2017.gadam.

Jautājums par jaunām padomes priekšsēdētāja vēlēšanām aktualizējās pēc tam, kad ar tiesas spriedumu darbā NEPLP tika atjaunots kādreizējais padomes priekšsēdētājs Ainārs Dimants.

Administratīvā rajona tiesa 23.decembrī nosprieda, ka Saeimas savulaik pieņemtais lēmums par Dimanta atbrīvošanu no darba NEPLP ir prettiesisks, un tādējādi tas ir atceļams. Sagaidāms, ka Saeima pārsūdzēs Administratīvās rajona tiesas lēmumu.

Saeima, 50 deputātiem balsojot par, atbrīvoja Dimantu no NEPLP locekļa amata, pamatojoties uz Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likuma pantiem, kas paredz, ka ir konstatēti tādi normatīvajos aktos noteikti apstākļi, kas liedz attiecīgajai personai būt par padomes locekli, kā arī paredz labu reputāciju.

BNS/Foto: Ieva Lūka/LETA