Pie auklītes pamesto Viku bāriņtiesa nolemj vecākiem neatdot
Kā vēstīts, meitenīte Rīgā uz vairākām dienām tika atstāta kādai auklei.
112
2016. gada 5. janvāris, 15:39

Pie auklītes pamesto Viku bāriņtiesa nolemj vecākiem neatdot

Jauns.lv

Arī Siguldas un Cesvaines bāriņtiesas nolēmušas neatjaunot aizgādības tiesības mātei un tēvam, kuri savu divgadīgo meitu uz vairākām dienām atstāja pie aukles, neierodoties pēc bērna un nedodot par sevi zināt, informē Siguldas novada bāriņtiesa.

Meitene turpina uzturēties aprūpes centrā, kur saņem rehabilitāciju. Pašlaik notiek iespējamo meitenes aizgādņu izvērtēšanas process Inčukalna novada bāriņtiesā un Limbažu novada Katvaru un Umurgas pagastu bāriņtiesās. Tāpat Siguldas novada bāriņtiesa ir uzrunājusi vairākas audžuģimenes. Bāriņtiesa veic visus nepieciešamos pasākumus, lai meitene turpmāk varētu dzīvot ģimeniskā vidē.

Jau ziņots, ka Rīgas bāriņtiesa 19.novembrī pieņēma lēmumu par divus gadus vecās meitenītes šķiršanu no ģimenes. Bāriņtiesā paskaidroja, ka meitenītes ģimenes locekļi nav deklarēti Rīgas pašvaldībā, māte deklarēta Siguldas novadā, bet tēvs - Cesvaines novadā, turklāt ģimene bieži mainījusi dzīvesvietu. Rīgā ģimene nesen ieradusies un iepriekš nav bijusi ne Rīgas bāriņtiesas, ne sociālā dienesta redzeslokā.

Kā vēstīts, meitenīte Rīgā uz vairākām dienām tika atstāta kādai auklei. Vecāki pēc meitenītes nebija atnākuši, bet auklei ar viņiem sazināties neizdevās, tāpēc viņa vērsās policijā. Pēc informācijas nonākšanas plašsaziņas līdzekļos policijā vērsās bērna radinieces un izdevās noskaidrot meitenītes vecākus.

LETA