Igaunijas pirmā lēdija Ieva Ilvesa atgriežas sociālajos tīklos
Pēc gandrīz gadu klusēšanas sociālajos tīklos atgriezusies Ieva Kupce (tagad – Ilvesa). Pēc visa spriežot, tas noticis tādēļ, ka viņa kļuvusi par Igaunijas pirmo lēdiju.
Sabiedrība
2016. gada 7. janvāris, 07:47

Igaunijas pirmā lēdija Ieva Ilvesa atgriežas sociālajos tīklos

Jauns.lv

Pēc kļūšanas par Igaunijas pirmo lēdiju mūsu Aizsardzības ministrijas darbiniece Ieva Ilvesa (iepriekš Kupce) atsākusi darbību sociālajos tīklos, kurus bija pametusi teju pirms gada – pagājušā gada sākumā. Viņas oficiālā lapa izveidota gan „Facebook”, gan Igaunijas prezidenta mājaslapā.

Tāpat Ilvesa atsākusi čivināt mikroblogošanas vietnē „Twitter”. Viņas biogrāfija parādījusies arī Vikipēdijā, kuras saturu lielā mērā veido atsauces uz Kasjauns.lv publikācijām.

Pagaidām gan viņa ar ierakstiem un foto publicēšanu neaizraujas. Tviterī viņa sirsnīgi pateicas visiem, kuri viņu apsveica: „Draugi, mums tas bija patiesi priecīgs notikums. Sirsnīgs paldies visiem par labajiem novēlējumiem. Tas mums nozīmē ļoti daudz.”

Kā atbildi jaunlaulātie Ilveses profilos saņem jaukus apsveikumus. Piemēram, mūsu ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs ierakstījis: „‏Sirsnīgākie novēlējumi maniem draugiem @IevaKupce & @IlvesToomas jaunu dzīves lappusi sākot! Lai jums vienmēr saules stars & cīruļdziesma!:)”

Pirmajās pāris dienās kopš Ilvesa „Facebook” izveidojusi savu oficiālo mājaslapu, viņa jau savākusi vairāk nekā 6500 sekotājus. Pagaidām tajā ir publicētas divas fotogrāfijas. Vienā no tām Ilvesa redzama viena, bet otrā kopā ar vīru – Igaunijas prezidentu Tomasu Hendriku Ilvesu. „Facebook” arī publicēts raksts par viņas laulībām ar Igaunijas prezidentu.

Igaunijas prezidenta mājaslapā president.ee ir publicēta līdz šim pilnīgākā Ilvesas biogrāfijā. Tajā, starp citu, minēts, ka viņa pašlaik mācās igauņu valodu.

Ilvesa dzimusi Rīgā, 1977. gada 13. septembrī. Latvijas Universitātē 2001. gadā ieguvusi maģistra grādu politoloģijā, bet 2012. gadā Džona Hopkinsa universitātē Vašingtonā (ASV) starptautiskajās attiecībās.. Pašlaik viņa vada Latvijas Aizsardzības ministrijas Nacionālās kiberdrošības politikas koordinācijas nodaļu un ir šīs pašas ministrijas valsts sekretāra Jāņa Garisona politiskā padomniece. Ilvesai ir divi bērni – 2002. gadā dzimušais Ralfs Pundurs un 2014. gadā dzimusī Izabella Kupce.

 

Ilvesu kāzas

   

Elmārs Barkāns/Foto: ekrānuzņēmumi no Facebook, Twitter, Wikpedia, president.ee, Evija Trifanova/LETA, AFP/LETA