Raimondu Paulu 80 gadu jubilejā sveic pat Putins
Krievijas prezidents Paulam vēl labu veselību, laimi, labklājību un jaunus panākumus.
Kultūra
2016. gada 12. janvāris, 11:40

Raimondu Paulu 80 gadu jubilejā sveic pat Putins

Jauns.lv

Krievijas prezidents Vladimirs Putins apsveicis komponistu Raimondu Paulu 80 gadu jubilejā, norādot uz viņa unikālo talantu un ieguldījumu mūsdienu muzikālajā kultūrā.

"Unikālais komponista un izpildītāja talants jums palīdzējis iemantot miljoniem Krievijas un citu valstu pielūdzēju patiesu mīlestību un cieņu. Jūsu ieguldījumu mūsdienu muzikālajā kultūrā ir grūti pārvērtēt," teikts Krievijas prezidenta apsveikuma vēstulē. Putins atzīmējis, ka komponists ne tikai turpina savu augstvērtīgo māksliniecisko darbību, bet arī aktīvi atbalsta jaunus, talantīgus mūziķus, bagātīgi daloties ar viņiem savā vērtīgajā pieredzē.

Krievijas prezidents Paulam vēl labu veselību, laimi, labklājību un jaunus panākumus.

Kā ziņots, Pauls šodien svin savu 80 gadu jubileju, kuras vakaru pavadīs Latvijas Nacionālajā teātrī uz skatuves savā jubilejas koncertā.

Komponists, pianists, diriģents, aranžētājs un producents Ojārs Raimonds Pauls dzimis 1936.gada 12.janvārī Rīgā, Iļģuciemā.

Savas karjeras laikā Pauls rakstījis mūziku tādiem izpildītājiem kā Viktors Lapčenoks, Nora Bumbiere, Ojārs Grīnbergs un Margarita Vilcāne, Valērijs Ļeontjevs, Laima Vaikule, Alla Pugačova, grupām - "Credo" un "Remix" un citiem.

Viņš ir vairāk nekā 50 filmu mūzikas autors, kā arī radījis mūziku mūzikliem, baletiem, radio iestudējumiem un teātra izrādēm.

Pauls darbojies arī politikā. Pēc Latvijas neatkarības atgūšanas viņš ieņēma kultūras ministra amatu. No 1993.gadā Valsts prezidents Guntis Ulmanis lūdza Paulu ieņemt viņa padomnieka vietu kultūras jautājumos. Šajā amatā viņš bija līdz 1998.gadam.

Par savu darbu maestro saņēmis arī dažādus apbalvojumus, tostarp trešās šķiras Triju Zvaigžņu ordeni par nopelniem Latvijas valsts labā, bet Latvijas ierakstu gada balvas organizētāji 2000.gadā maestro piešķīra balvu par mūža ieguldījumu Latvijas mūzikas attīstībā.

LETA / Foto: EPA/LETA