Plāno veidot patēriņam nederīgo pārtikas produktu apstrādes punktu
Tā rezultātā samazināsies atkritumu poligonā nonākošais atkritumu daudzums.
Runā Rīga
2016. gada 14. janvāris, 12:14

Plāno veidot patēriņam nederīgo pārtikas produktu apstrādes punktu

Jauns.lv

Rīgas domes Mājokļu un vides komiteja ceturtdien, 14. janvārī, akceptēja Rīgas domes lēmumprojektu par sadzīves atkritumu šķirošanas un apstrādes iekārtas izvietošanu Krustpils ielā 157c. Šeit paredzēts uzstādīt iekārtu, kurā tiks apstrādāti patēriņam nederīgie iepakotie pārtikas produkti, kas tiek izņemti no tirdzniecības vietām.

“Mēs atbalstījām šī projekta īstenošanu, jo tā rezultātā samazināsies atkritumu poligonā nonākošais atkritumu daudzums. Turklāt izvēlētā darbības vieta atrodas pietiekami tālu no dzīvojamiem rajoniem un netraucēs iedzīvotāju ikdienu,” norāda Rīgas domes Mājokļu un vides komitejas priekšsēdētājs Vjačeslavs Stepaņenko.

Projektā paredzēts, kas iekārta varēs apstrādāt līdz 10 000t iepakotu produktu gadā, iegūstot 85% bioloģiski noārdāmo atkritumu, ko plānots nodot uzņēmumiem biogāzes ražošanai, un 15% jauktu iepakojuma maisījumu, ko nodos apsaimniekošanai sadzīves atkritumu poligonam. Gala lēmumu par sadzīves atkritumu šķirošanas un apstrādes iekārtas izvietošanu Krustpils ielā 157c pieņems Rīgas dome.

Regīna Zommere/Foto: Elvis Dāgs Vīgants/LETA Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību