Raiņa un Aspazijas dzeja skanēs amatieru teātra "Rampa" literāri muzikālā uzvedumā
Runā Rīga
2016. gada 15. janvāris, 15:22

Raiņa un Aspazijas dzeja skanēs amatieru teātra "Rampa" literāri muzikālā uzvedumā

Jauns.lv

Sestdien, 16. janvārī plkst.12.00 Rīgas Kultūras centra „Iļģuciems” Lielajā zālē ikviens interesents tiek aicināts apmeklēt amatieru teātra „Rampa” uzvedumu bērniem „Senās, jaukās bērnu dienas…”.

Latvijā 2015. gads tika pasludināts par Raiņa un Aspazijas gadu, UNESCO iekļāvis dzejnieku dzimšanas dienas starptautiskajā svinamo dienu sarakstā, un tas vedina pārdomāt, ko mums nozīmē Rainis un Aspazija, kāpēc viņu pirms simt gadiem rakstītā dzeja joprojām ir aktuāla mūsdienās. Iespējams, tā ir abu dzejnieku personību daudzpusība, viņu dzejas kaismīgā enerģētika un ideju plašums, kas sniedzas tālu pāri ierastajam.

Literāri muzikālais uzvedums „Senās,  jaukās bērnu dienas...” ir veltījums diženo latviešu dzejnieku Raiņa un Aspazijas devumam latviešu literatūrai un tautas kultūras mantojumam kopumā. Uzvedumā ir izmantoti Raiņa dzejoļi no krājumiem bērniem,  īpaši izceļot latviešu dzejas klasiku - „Zelta sietiņš”, „Puķu lodziņš”, „Vasaras princīši un princesītes”, „Lellīte Lolīte”, „Putniņš uz zara”, „Saulīte slimnīcā” un citus. Papildus jau minētajiem dzejas darbiem uzvedumā tiks izmantota arī Aspazijas tēlainā un no bērnu dienām zināmā dzeja, kā arī  dzejolis „Bikibuks”, ko Aspazija un Rainis sacerējuši kopīgi, un tas atrodams gan Aspazijas grāmatā, gan arī  Raiņa kopotajos rakstos.

Uzvedumā piedalīsies Rīgas Kultūras centra „Iļģuciems” amatieru teātris „Rampa”. Skanēs latviešu komponistu dziesmas ar Raiņa un Aspazijas vārdiem.

Čella solo Māra Lagzdiņa ,vokālais pedagogs Ginta Rūse.

Uzveduma režisore Ināra Čakste.

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Regīna Zommere / Publicitātes foto