Rīdziniece Daiga brīdina: Pļavniekos siro pedofils
Pļavniekos, tirdzniecības centra „Tālava” apkārtnē, slapstoties bārdains pedofils, brīdina kāda bērna māmiņa. Policija gan apkārtnē neko aizdomīgu nav novērojusi, kaut gan tagad tur patrulē biežāk, nekā iepriekš.
112
2016. gada 15. janvāris, 15:49

Rīdziniece Daiga brīdina: Pļavniekos siro pedofils

Jauns.lv

Rīgā, Pļavnieku apkārtnē pie tirdzniecības centra „Tālava” klejojot kāds pedofils, kurš trolejbusā uzmācas maziem bērniem, brīdina kāda vietējā iedzīvotāja. Valsts policija apkārtnē pastiprinājusi patruļas un pievērš uzmanību aizdomīgām personām. Policijai gan nevienu pedofilu Pļavniekos nav atradusi.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kāda bērna māmiņa Daiga Konradi „Facebook” brīdina:

„Visi kuriem bērni kādreiz mēdz būt šajā apkaimē - esiet uzmanīgi un stāstiet atkal un atkal bērniem, kā jārīkojas, ja viņus uzrunā svešinieks. Šodien bērnam dodoties uz treniņu, kāds kungs ap gadiem 50, neliela auguma, ar bārdu, ģērbies brūnā jakā, brūnā cepurē (pižikā), melnām biksēm un brūnām kurpēm, 22. trolejbusā sāka iztaujāt bērnu – „Kur dodies? Kā tevi sauc?” Izkāpa kopā ar bērnu pieturā pie tirdzniecības centra „Tālava”, kur mēģināja turpināt sarunu. Teica: „Ejam uz veikalu, nopirksim sulu - tev vēl ir daudz laika, un tā tālāk”. Kad bērns atbildēja, ka ar svešiniekiem nerunās un devās prom, kungs teica: „Es tevi vēl paturēšu prātā...”.”

Valsts policijas Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākais speciālists Dairis Anučins Kasjauns.lv informēja:

„Par šo ierakstu „Facebook” portālā ir informēts gan konkrētais Valsts policijas teritoriālais iecirknis, gan nodaļa, kas nodarbojas ar noziegumu pret nepilngadīgajiem apkarošanu. Iecirkņa inspektori pievērš uzmanību ierakstos minētajām teritorijām un iespējamām aizdomīgām personām tajās. Citas informācijas par līdzīgiem (iespējams, pedofilijas) gadījumiem policijas rīcībā šobrīd nav. Pašlaik nav pamata uzskatīt, ka (Pļavniekos) uzdarbojas pedofils, taču jebkura līdzīga informācija tiek ņemta vērā un rūpīgi pārbaudīta, tiklīdz tā nonāk policijas redzeslokā.

Tādēļ aicinām šādās situācijās ikvienu nekavējoties ziņot policijai, sniedzot informāciju par notikušo un aprakstot konkrēto aizdomīgo personu. Jo ātrāk tiks paziņots policijai, jo lielāka būs iespējamība konkrēto personu atrast un pārbaudīt uzreiz, tai, iespējams, vēl atrodoties norādītajā vietā. Tāpat policija atgādina drošu rīcību situācijās, ja bērns sastopas ar aizdomīgiem svešiniekiem – ja nākas sastapties ar aizdomīgu personu, kas seko bērnam vai uzsāk nepamatotu sarunu, jādodas uz vietu, kur uzturas daudz cilvēku, piemēram, veikalu vai sabiedriskā transporta pieturu. Ja pašam nav iespējas piezvanīt policijai pa tālruni 110, var palūgt to izdarīt kādam no pieaugušajiem. Zvanot policijai, pēc iespējas precīzāk ir jāapraksta aizdomīgā persona un jānorāda tās atrašanās vieta. Uzreiz tiks nosūtīta policijas ekipāža, kas apsekos konkrēto teritoriju ar mērķi atrast aizdomīgo personu”.

Elmārs Barkāns/Foto: Diāna Lozko/LETA