Šodiena solās būt auksta, bet rīt sals mazināsies
Sals gan neturpināsies ilgi - jau svētdien tas mazināsies.
Sabiedrība
2016. gada 16. janvāris, 11:02

Šodiena solās būt auksta, bet rīt sals mazināsies

Jauns.lv

Vēl šodien pastiprināsies sals, bet jau rīt gaisa temperatūra būs nedaudz augstāka, paziņoja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Šodien dienas laikā gaisa temperatūra būs ap mīnus 10, mīnus 12 grādiem, nedaudz augstāka temperatūra būs Kurzemē, jūras piekrastē - tur vietām ap mīnus 5, mīnus 6 grādiem. Dienas laikā ievērojami nokrišņi nav gaidāmi un vietām arī uzspīdēs saule.

Šis sals gan neturpināsies ilgi - jau svētdien tas mazināsies. Vēl dienas pirmajā pusē austrumos būs ap mīnus 11, mīnus 15 grādiem, bet Kurzemē jau gaisa temperatūra būs pakāpusies līdz mīnus 4, mīnus 6 grādiem, bet piekrastē - ap mīnus 2 grādiem. Dienas laikā sals būs robežās no mīnus 3 līdz mīnus 8 grādiem, vien austrumos par dažiem grādiem zemāka temperatūra. Arī svētdien starp mākoņiem uzspīdēs saule un nokrišņi netiek prognozēti.

Arī nākamās nedēļas pirmajā pusē naktīs gaisa temperatūra būs mīnus 6, mīnus 12 grādu robežās, bet piekrastes rajonos tā būs vēl par kādu grādu augstāka. Savukārt dienā gaisa temperatūra būs no mīnus 3 līdz mīnus 10 grādiem. Tikmēr piekrastes rajonos iespējams arī neliels atkusnis - no 0 līdz plus 2 grādiem.

Nākamā nedēļa gan atkal sāksies ar sniegu, jo pāri Latvijai virzīsies plaša nokrišņu zona, nesot intensīvu snigšanu un puteni.

LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA