Kučinskis paziņo, ka jaunās valdības aprises muļļās vēl vismaz divas nedēļas
"Sarunām par jauno valdību vajag vēl divas nedēļas," intervijā Latvijas Radio sacīja Māris Kučinskis.
Politika
2016. gada 19. janvāris, 09:42

Kučinskis paziņo, ka jaunās valdības aprises muļļās vēl vismaz divas nedēļas

Jauns.lv

Sarunām par jauno valdību un amatu sadali tajā vajadzīgas vēl divas nedēļas, otrdien intervijā Latvijas Radio sacīja premjera amata kandidāts Māris Kučinskis (ZZS).

Viņš norādīja, ka pirms katra ministra virzīšanas apstiprināšanai valdības sastāvā, nepieciešams vienoties par darāmajiem darbiem. Kučinskis noliedza, ka valdību veidojošās partijas būtu izvirzījušas nepārvaramas tā dēvētās sarkanās līnijas. Vienīgās domstarpības viņa skatījumā būs starp Nacionālo apvienību un "Vienotību" par Tieslietu ministriju.

Savukārt attiecībā uz Labklājības ministriju Kučinskis pauda, ka labs tās vadītājs būtu pašreizējais finanšu ministrs Jānis Reirs ("Vienotība"). 

"Esmu saņēmis "Vienotības" piedāvājumu par atbildības jomu sadalījumu un tad ceturtdien tikšanās laikā izrunāsim tās jomas, kuras pārklājas, lai rastu kopsaucēju," stāstīja Kučinskis.

Kučinskis stāstīja, ka katra partija ir izvirzījusi savas vēlmes un tagad ir jāvērtē, kurās jomās ir pārklāšanās. "Man šķiet, ja mēs esam līdzvērtīgi partneri, tad visām trīs partijām ir jāspēj vienoties un rast kompromisus personālijām. Piemēram, es joprojām uzskatu, ka Jānis Reirs būtu lielisks labklājības ministrs, jo viņš kā lielisks finansist varētu ieviest jaunu dvesmu sociālā jomā," stāstīja Kučinskis.

Jau vēstīts, ka partija "Vienotība" šodien sarunā ar Kučinski paudusi vēlmi pārraudzīt sešas ministrijas, bet premjera amata pretendents nekādus solījumus neesot devis. "Vienotība" Kučinskim paudusi vēlmi vadīt Ārlietu ministriju, Iekšlietu ministriju, Izglītības un zinātnes ministriju, Satiksmes ministriju, Tieslietu ministriju un Ekonomikas ministriju.

Savukārt nacionālās apvienības "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) ministriem jāturpina strādāt arī nākamajā valdībā, šodien nolēmusi apvienības valde. VL-TB/LNNK pārraudzībā pašlaik ir arī "Vienotības" minētā Tieslietu ministrija.

LETA/BNS/Foto: Edijs Pālens/LETA