Speciālisti Vējonim pēc sirds operācijas paredz ilgstošu atlabšanu
Mediķi Valsts prezidentam konstatējuši sepses infekciju, kas skar sirds vārstuļus, tāpēc viņam jāveic sirds operācija.
Sabiedrība
2016. gada 20. janvāris, 12:37

Speciālisti Vējonim pēc sirds operācijas paredz ilgstošu atlabšanu

Jauns.lv

Sirds vārstuļus skārusī sepses infekcija, kādu ārsti konstatējuši Valsts prezidentam Raimondam Vējonim, varētu būt gripas izraisīta komplikācija, kas parasti prasa ilgstošu ārstēšanu, atklāja aptaujātie nozares speciālisti.

Pēc aģentūras LETA rīcībā esošās informācijas, Vējonis pašreiz tiek operēts. Operāciju veic labākie valstī pieejamie speciālisti.

Kā lēš mediķi, šādos gadījumos pacientiem piemērotā ārstniecība varētu būt sarežģīta un ļoti ilga. Tomēr ārsti uzsver, ka par konkrēto gadījumu nevar spriest, nezinot sīkāku informāciju.

Tikmēr Valsts prezidenta kanceleja apgalvo, ka tai pagaidām nav nekādu jaunāku publiskojamu ziņu par valsts pirmās personas veselības stāvokli. Prezidenta kanceleja aicina gaidīt tālākos slimnīcas paziņojumus.

Mediķi Valsts prezidentam konstatējuši sepses infekciju, kas skar sirds vārstuļus, tāpēc viņam jāveic sirds operācija, informēja Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas pārstāve Lāsma Sīle.

Stradiņa slimnīcas Latvijas Kardioloģijas centrā Vējonim veikti papildus izmeklējumi. Mediķi konstatējuši sepses infekciju, kas skar sirds vārstuļus. Kardiologu, kardioķirurgu un visu iesaistīto speciālistu komanda ir lēmusi, ka šobrīd galvenais ir likvidēt infekcijas avotu, lai novērstu tālāku tās izplatību, un veids, kā to izdarīt, ir sirds operācijas veikšana.

Pirms operācijas Valsts prezidents un viņa ģimene sarunā ar Stradiņa slimnīcas kardiologiem un anesteziologiem saņēmuši detalizētu skaidrojumu par saslimšanu un plānotās operācijas gaitu un piekrituši operācijai.

Pēc operācijas kardiologi un iesaistītie speciālisti sniegs informāciju par operācijas norisi, kas varētu būt ap plkst.15.30.

Vējonis pirmdien tika nogādāts Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas stacionārā "Gaiļezers". Valsts prezidenta kancelejas Preses dienestā iepriekš apstiprināja, ka Vējonis devies uz stacionāru, lai nodrošinātu pēc iespējas drīzāku atveseļošanos no vīrusa infekcijas.

Izvērtējot Vējoņa veselības stāvokli, ārsti vakar nolēma turpmāko prezidenta ārstēšanu veikt Paula Stradiņa Klīniskajā universitātes slimnīcā atbilstoši tās profilam. Prezidents tika ievietots Latvijas Kardioloģijas centrā. Slimnīca viņa veselības stāvokli iepriekš nekomentēja.

Lai Vējonis visus spēkus varētu veltīt atveseļošanās procesam, ar šodienu Valsts prezidenta pilnvaras uz slimības laiku uzticētas Saeimas priekšsēdētājai Inārai Mūrniecei (VL-TB/LNNK).

LETA/Foto; Ieva Čīka/LETA