Valsts prezidents pēc operācijas pamodies un var sarunāties; stāvoklis stabils
Slimnīcas pārstāvji pagaidām nevēlas prognozēt, cik ilgi Raimondam Vējonim vēl būs jāuzturas ārstniecības iestādē.
Sabiedrība
2016. gada 21. janvāris, 07:39

Valsts prezidents pēc operācijas pamodies un var sarunāties; stāvoklis stabils

Jauns.lv

Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa veselības stāvoklis pēc vakar piedzīvotās sirds operācijas ir stabils - viņš ir pamodies un var sarunāties ar dežūrējošo ārstu, šorīt pavēstīja Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas pārstāve Lāsma Sīle.

Prezidents patlaban atrodas intensīvās terapijas palātā, lai medicīnas personāls operatīvi varētu sekot līdzi viņa veselības stāvokļa rādītājiem. Pēc šāda veida operācijām pacienti intensīvās terapijas palātā parasti pavada aptuveni nedēļu, bet pēc tam tiek pārvesti uz Kardioloģijas centra nodaļu.

Sīle skaidroja, ka vēl ir pāragri prognozēt, cik ilgi prezidentam būs jāpaliek slimnīcā, turklāt arī pēc izrakstīšanas no ārstniecības iestādes būšot nepieciešams rehabilitācijas periods.

Atbildot uz aģentūras LETA jautājumu, slimnīcas pārstāve skaidroja, ka Vējonim veiktā operācija bija neatliekama, tāpēc to apmaksā valsts, un tā tas būtu arī jebkuram citam pacientam.

Kā ziņots, Stradiņa slimnīcas ārsti vakar Vējonim veica neatliekamu ķirurģisku operāciju, kuras laikā izdevās likvidēt infekcijas avotu prezidenta sirds vārstulī. Mediķi Vējonim bija konstatējuši sepses infekciju, kas skāra sirds vārstuļus.

Vējonis pirmdien tika nogādāts Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas stacionārā "Gaiļezers". Valsts prezidenta kancelejas Preses dienestā iepriekš informēja, ka Vējonis devies uz stacionāru, lai nodrošinātu pēc iespējas drīzāku atveseļošanos no vīrusa infekcijas.

Izvērtējot Vējoņa veselības stāvokli, ārsti otrdien nolēma turpmāko prezidenta ārstēšanu veikt Paula Stradiņa Klīniskajā universitātes slimnīcā atbilstoši tās profilam. Prezidents tika ievietots Latvijas Kardioloģijas centrā.


LETA/Foto: Ieva Čīka/LETA