Sabiedrība
2016. gada 22. janvāris, 09:35

Pie Grieķijas krastiem noslīkuši 15 imigranti

Jauns.lv

Vismaz 15 imigranti noslīkuši un desmitiem pazuduši, piektdienas rītā pie Grieķijas Farmakonisas un Kalolimnas salām nogrimstot viņu laivām, paziņoja krasta apsardze.

48 cilvēkiem izdevies sasniegt Farmakonisas salas krastu, kad viņu laiva agrā rītā uzskrējusi klintīm, veicot bīstamo ceļu no Turcijas. Krasta apsardze atradusi sešu bērnu un sievietes līķus.

Dažas stundas vēlāk otra laiva apgāzās pie nelielās Kalolimnas salas. Policija atrada astoņus līķus un 26 izdzīvojušos. Policija tika informēta, ka laivā bija desmitiem cilvēku.

Atbilstoši Starptautiskās Migrācijas organizācijas (IOM) datiem pērn Eiropā, šķērsojot Vidusjūru, ieradies teju miljons nelegālo imigrantu.

Viņu lielākā daļa necenšas palikt pirmajās Eiropas Savienības valstīs, kuras viņi sasniedz - Itālijā vai Grieķijā -, bet dodas tālāk uz Vāciju, kur valsts patvēruma meklētājiem nodrošina dāsnus pabalstus un sociālās garantijas.

Otrs populārākais nelegālo imigrantu galamērķis ES ir Zviedrija, kur viņi arī līdz šim varēja rēķināties ar dāsnu valsts atbalstu.

Nelegālo imigrantu vidū tikai 30% ir Sīrijas kara bēgļi, pārējie ir ekonomiskie imigranti, decembrī atzina Eiropadomes prezidents Donalds Tusks.

LETA, AFP