Trilleris Ludzā: vecāki nevar sadalīt 7 mēnešus vecu bērnu! Paziņo par mazuļa nolaupīšanu. VIDEO
Šonedēļ Latvijas interneta uzspridzināja kādas mātes paziņojums – Ludzā esot nozagts viņas septiņus mēnešus vecais dēlēns. Zaglis izrādījās bērna tēvs. Vecāki viens otru apvaino alkoholismā un vardarbībā, bet tikmēr lielākais cietējs ir viņu mazais dēlēns Teimurs.
112
2016. gada 23. janvāris, 06:38

Trilleris Ludzā: vecāki nevar sadalīt 7 mēnešus vecu bērnu! Paziņo par mazuļa nolaupīšanu. VIDEO

Jauns.lv

Septiņus mēnešus vecā Teimura vecāki nostājušies uz kara takas un apvaino viens otru vardarbībā. Savukārt lielākais cietējs ir abu mazais dēlēns. Māte paziņojusi, ka viņš brutāli nolaupīts. Savukārt tēvs uzskata, ka viņš bērnu paglābis no mātes – alkoholiķes.

Teimura māte pirms pāris dienām sociālajā tīklā „Facebook” izvietoja izmisuma pilnu tekstu: „20. janvārī tika nolaupīts 7 mēnešu vecs bērniņš Ludzā. Bērniņu sauc Teimurs, viņam ir 7 mēneši, 74 cm augums un tumši zilas acis. Viņam mugurā bija zili violets kombinezons”. Mazulis esot nolaupīts uz ielas ar visiem ratiņiem. Bija arī publicēta iespējamā nolaupītāja – jauna vīrieša foto un lūgums visiem zvanīt izmisumā novestajai māmiņai, ja viņiem ir kāda ziņa par pazudušo puisēnu. Te gan jāpiebilst, ka māmiņa nebija minējusi, kas ir noslēpumainais vīrietis - bērna zaglis. Māte arī vērsās ar iesniegumu policijā.

Tūkstošiem cilvēku visā Latvijā sociālajos tīklos dalījās ar satrauktās māmiņas ierakstu un lūgumu atrast bērnu zagli. Drīz vien Ludzas policija nāca klajā ar paziņojumu, ka bērns nav vis nolaupīts, bet to pie sevis uz Rīgu aizvedis tēvs.

„Viņš ļoti bieži viņus sita”

Dažu stundu laikā viss noskaidrojās. Teimura tante Jekaterina Cunska „Facebook” publicēja ierakstu par savas māsas un viņas nu jau kādreizējā vīra attiecībām. Viņa radušos situāciju komentēja šādi: „Tas ir manas māsas bērns. Zinu, ka viņi jau sen strīdas. Sākumā visi dzīvoja Rīgā, bet viņš ļoti bieži viņus sita, tāpēc mana māsa aizbēga uz Ludzu pie vecmāmiņas. Viņš viņus tur atrada. Bieži atbrauca, strīdējās, sita, draudēja. Katru reizi viņa gāja uz policiju, rakstīja iesniegumu, nesen uzrakstīja iesniegumu bāriņtiesai, lai viņam atņemtu bērna apgādniecības tiesības. Šodien viņš bērnu nozaga, kamēr māsa bija devusies uz bērnudārzu pēc otra bērna. Tas ir viss, ko es zinu”.

Mātei interesēja tikai „pjankas un guļankas”

Savukārt bērna tēvs Hans Bakinskis portālam tomstv.lv pavēstīja, ka viņa bijušajai civilsievai prātā vien esot „pjankas un guļankas”:

„Esmu bērna tēvs un es viņu nenolaupīju! Es neslēpjos ar bērnu, un visi dienesti, ieskaitot policiju un bāriņtiesu, zina manu atrašanās vietu. Bērnu man neļāva apraudzīt vairāk nekā mēnesi, ar vienu izņēmumu, Jaunajā gadā.

Bērnu paņēmu pie sevis, jo, atbraucot uz Ludzu, sastapu savu sievu piedzērušos uz ielas salā, un ar bērnu ratiņos, kurš nebija pienācīgi apģērbts.

Lai ko arī neteiktu viņas draudzenes un radinieki, un lai kā arī viņu neaizstāvētu, es nepieļaušu, ka mans dēls mētājas pa visādiem dzīvokļiem, visu laiku redz svešus onkuļus un piedzērušos mammu! Es vienmēr centos, lai mans dēls izaugtu laimīgā ģimenē un katru dienu redzētu mammu un tēti. Bet mana bērna mammai dzīvē izrādījās pavisam citas vērtības. Viņai “pjankas” un “guļankas” izrādījās svarīgākas. Gribu piebilst vēl to, ka dzemdības pieņēmu es, un ja ne es, tad, iespējams, viņi nebūtu izdzīvojuši,” raksta bērna tēvs.

Visu izšķirs tiesas lēmums

Tikmēr gan policija, gan bāriņtiesa informē, ka bērns atrodas drošībā pie tēva un nav pamata viņu atšķirt no tēva. Pašlaik notiek abu šķiršanās process. Un ja vecāki savā starpā nevar vienoties, pie kā dzīvos un kas audzinās bērnu, tad par to būs jālemj tiesai, LTV7 pauda Rīgas bāriņtiesas priekšsēdētājs Aivars Krasnogolovs. Pēc visa spriežot, tas arī varētu notikt.

Jāteic, ka Teimura ģimene jau iepriekš bija nonākusi bāriņtiesas redzeslokā. Tikmēr visi ieraksti par bērna nolaupīšanu no sociālajiem tīkliem ir dzēsti, un Kasjauns.lv arī neizdodas sazvanīt Teimura māmiņu – viņa ir bloķējusi ienākošos zvanus.

Ludzas policijas versija par notikušo ir šāda: Bērniņa māte dzīvo Ludzā, bet tēvs Rīgā. Atbraucot ciemos uz Ludzu, notika vārdiska konfliktsituācija, jo vecāki nespēj vienoties par tikšanos ar bērnu, kuras rezultāta tēvs paņēma bērnu pie sevis un aizbrauca uz Rīgu. Varas iestādes ir sazinājušās ar bērna tēvu. Tēvs komunicē ar policiju, neslēpjas un nerada draudus bērnam. Pēc likuma abiem vecākiem ir vienādas tiesības. Tuvākajā laikā bāriņtiesai jāizlemj, pie kura no vecākiem paliks bērns, jo abi vecāki ir iesnieguši iesniegumu bāriņtiesai, lai piešķirtu aizgādniecības tiesības.

Vecāki nevar sadalīt bērnu (krievu val.)


Elmārs Barkāns/Foto: ekrānuzņēmums no „Facebook”/Video: LTV7 Ziņas