Skandināvu filmu festivālā ASV izrādīs Gaujas filmu "Izlaiduma gads"
Kadrs no Andra Gaujas filmas "Izlaiduma gads".
Kultūra
2016. gada 23. janvāris, 21:42

Skandināvu filmu festivālā ASV izrādīs Gaujas filmu "Izlaiduma gads"

Jauns.lv

Losandželosā jau 17.reizi norisinās Skandināvu filmu festivāls, kura programma šogad papildināta ar filmām no Baltijas valstīm, un no Latvijas festivālā iekļauta Andra Gaujas filma "Izlaiduma gads".

Līdzās igauņu filmai "1944" un lietuviešu filmai "Sangailes vasara", kas šīs valstis pārstāvēja cīņā par "Oskara" balvu, Latvijas vārdu Losandželosā nesīs Gaujas filma "Izlaiduma gads", kas arī tika vērtēta kā iespējama pretendente uz Latvijas pieteikumu "Oskara" balvai, paziņoja Nacionālajā kino centrā.

Filma "Izlaiduma gads" līdz šim jau guvusi plašu starptautisku atzinību, piedaloties prestižos pasaules kinofestivālos Monreālā, Čikāgā, Bergenā, Monsā, Otavā, Londonā, Vīnē, kā arī speciālajos seansos Berlīnē, Minhenē, Frankfurtē, Luksemburgā, Amsterdamā un daudzās citās Eiropas un Ziemeļamerikas pilsētās.

Gaujas filma "Izlaiduma gads" stāsta par attiecību samezglojumu kādas vidusskolas absolventu klasē, kur jauna skolotāja ļaujas sava skolnieka uzmanības apliecinājumiem. Oriģinālas un intensīvas reklāmas kampaņas rezultātā filma kļuva par 2014.gadā kinoteātros visvairāk apmeklēto Latvijas filmu un ar panākumiem izrādīta daudzviet Latvijā. Kopš pērnā gada nogales tirdzniecībā pieejams filmas DVD.

Tradicionāli Skandināvu filmu festivālā, kura apmeklētāju vidū ir ne tikai kinomīļi, bet arī filmu profesionāļi, tiek izrādītas filmas no Dānijas, Somijas, Īslandes, Norvēģijas un Zviedrijas.

Andra Gaujas filmas "Izlaiduma gads" reklāmas treileris - video: LETA/Foto: Ekrānuzņēmums no video

Tēmas