Šonedēļ būs ziemai netipiski silts laiks - līdz pat plus 8 grādiem
Šī ziņa iepriecinās visus tos, kuri jau nogurši no aukstuma, sala un sniega. Plus 8 grādi - tas nozīmē atkusni, iespējams, arī plūdus, un nelielu pavasara sajūtu.
Sabiedrība
2016. gada 24. janvāris, 12:18

Šonedēļ būs ziemai netipiski silts laiks - līdz pat plus 8 grādiem

Jauns.lv

Latvijai strauji tuvojas siltums, tuvākajā diennaktī gaisa temperatūra pakāpsies līdz -1..+3 grādiem, otrdienas pēcpusdienā - līdz 0..+5 grādiem, bet naktī uz ceturtdienu jau līdz +5..+8 grādiem, liecina jaunākā "Global Forecast System" prognoze.

Gaidāma strauja sniega kušana, ko veicinās ne tikai augstā gaisa temperatūra, bet arī spēcīgs vējš un lietus. Nākamnedēļ Latviju skars vairāki cikloni, tāpēc būs daudz nokrišņu.

Lietus un kūstošā sniega ūdeņi applūdinās atsevišķas zemākas vietas, lielākās problēmas gaidāmas Kurzemē un Vidzemes dienvidrietumos - reģionos, kur pēdējās nedēļās sasnidzis daudz sniega. Pilsētās, sevišķi Liepājā un Ventspilī, var applūst atsevišķas ielas un pagalmi.

Ceļoties ūdens līmenim upēs, iespējama ledus uzlūšana un sastrēgumu veidošanās, kas radīs lielāku plūdu risku. Sākumā ūdens līmenis krasāk celsies mazajās Kurzemes upēs, nedēļas otrajā pusē straujš ūdens līmeņa kāpums gaidāms arī Vidzemes upēs.

Sagaidāms, ka jaunnedēļ tikai vienu dienu - pirmdien - pūtīs lēns vējš, turpmāk tas būs brāzmains, brīžiem ļoti stiprs. Baltijas jūrā gaidāmas vairākas vētras. Ilgstoši pūšot stipram dienvidrietumu vējam, būtiski paaugstināsies ūdens līmenis jūrā, it īpaši Vidzemes piekrastē.

Pašreizējās prognozes liecina, ka nemierīgi laikapstākļi gaidāmi arī februāra sākumā. Visticamāk, tikai dažās naktīs gaisa temperatūra noslīdēs zem nulles.

BNS/Foto: Edijs Pālens/LETA