Latvijas labākais ūdenslīdējs ziedo savu veselību valstij un paliek bez kompensācijas
Timofejevs rēķinājies, ka ūdenslīdēja profesija ir bīstama un var ietekmēt veselību.
Sabiedrība
2016. gada 24. janvāris, 20:40

Latvijas labākais ūdenslīdējs ziedo savu veselību valstij un paliek bez kompensācijas

Jauns.lv

Armijas ūdenslīdējs piedzīvo insultu, ekspertīze secina, ka slimību nav izraisījusi pastiprinātā slodze dienesta laikā, un viņš paliek bez kompensācijas, svētdien ziņo TV3 raidījums "Nekā personīga".

Raidījums vēsta, ka ūdenslīdējs Jurijs Timofejevs tika uzskatīts par vienu no labākajiem šīs jomas speciālisitem bruņotajos spēkos. Viņš mācījies prestižās skolās ārzemēs, devies bīstamās misijās. Tomēr pēc 20 saspringtiem gadiem dienestā viņš piedzīvoja insultu. Šokam par smago saslimšanu līdzi nācis vēl kāds nepatīkams pārsteigums - armijas ārsti secināja, ka slimībai nav nekādas saistības ar dienestu un slodzēm, ko ikdienā piedzīvo ūdenslīdēji.

Timofejevs rēķinājies, ka ūdenslīdēja profesija ir bīstama un var ietekmēt veselību. Armijā viņu regulāri pārbaudījuši mediķi. Izietas arī dažādas sarežģītas ekspertīzes mācoties Francijā. Līdz tam ne ārvalstu, ne vietējie ārsti nekādas veselības problēmas nebija atklājuši.

Armijas kārtība nosaka, ka karavīru veselības problēmas, traumas, nāves gadījumus izskata nevis ierindas mediķi, bet speciāli tam izveidota Centrālās medicīniskās ekspertīzes komisija. Tā pētīja arī Timofejeva gadījumu. Secinājums - insulta iemesls nav piedzīvotās slodzes 20 gadu ilgajā dienestā. Pie vainas esot iedzimts pārāk mazs asinsvads galvā, kur bija izveidojies trombs. Šis atzinums nozīmē, ka Timofejevs nesaņems nekādas kompensācijas, kas pienākas karavīriem, kuri traumas vai slimības ieguvuši pildot dienestu.

Aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis (ZZS), komentējot notikušo, pauda: "Man ir grūti apšaubīt šīs medicīniskās ekspertīzes komisijas lēmumus. Es to nevaru apšaubīt. Es nevaru iejaukties šādas komisijas darbībā."


BNS / Foto: Evija Trifanova/LETA