Vai tiešām ziema beigusies?
Šodien Latvijā valda apmācies laiks un gaisa temperatūra Rīgā ir pakāpusies līdz 0…+1 grādam.
Sabiedrība
2016. gada 25. janvāris, 12:00

Vai tiešām ziema beigusies?

Jauns.lv

Šogad sajūsma par noturīgo sniegu un ziemas priekiem sildīja iedzīvotāju sirdis visu janvāri. Ziņas par slēpošanas trasēm un slidotavām pavīdēja ik nedēļu. Sals lieliski pildīja sabiedrotā lomu, bet, nu šķiet, tas ir saguris un nolēmis padoties. Nedēļas sākumā termometra stabiņš ir pacēlies plusos un tuvākajās dienās valdīs silts laiks, nesot atkusni, liecina Gismeteo.lv laika ziņas.

Šodien Latvijā valda apmācies laiks un gaisa temperatūra Rīgā ir pakāpusies līdz 0…+1 grādam. Diena būs bez vēja. Latvijas Kurzemes piekrastē gaisa temperatūra ir pakāpusies līdz +2 grādiem un sniegu ir nomainījis smidzinošs lietus, līdz ar to var veidoties atkala. Latvijas austrumu daļā rīta stundās gaisa temperatūra bija ap -6 grādiem, bet pa dienu iesils līdz -1 grādam, šeit iespējams neliels sniegs.

Otrdien un trešdien gaiss iesils vēl vairāk – pakāpjoties līdz +2 grādiem Latvijas austrumu daļā un +5 grādiem Liepājas pusē. Sākot ar otrdienu spēkā pieņemsies dienvidu- dienvidrietumu vējš, brāzmās sasniedzot 10 līdz 12 metrus sekundē.

Nedēļas otrajā pusē debesis nedaudz skaidrosies, starp mākoņiem parādīsies saule. Arvien sagaidāms spēcīgs vējš un silts laiks.

 

Raksts tapis sadarbībā ar

Gismeteo.lv /Foto: Ieva Čīka,
Edijs Pālens/LETA