112
2016. gada 28. janvāris, 21:14

Sākts kriminālprocess pret atstādināto Muitas pārvaldes vadītāju Tāli Kravali

Jauns.lv

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Finanšu policijas pārvaldē ir sāks kriminālprocess pret VID Muitas pārvaldes vadītāju Tāli Kravali, kurš ir atstādināts no amata, šovakar vēsta Latvijas Televīzija.

VID pārstāvji norādījuši, ka izmeklēšanas interesēs plašāka informācija par kriminālprocesu netiks sniegta. Savukārt Kravalis apstiprināja, ka šāds process, kas saistīts ar ierobežotas informācijas izpaušanu, ir ierosināts. Viņam piemērots aizdomās turētā statuss. Vienlaikus Kravalis raidījumam pauda, ka šāds statuss viņam piemērots jau otro reizi un iepriekšējo uzraugošais prokurors atcēlis kā nepamatotu.

Pret Kravali VID ierosinātas arī vairākas disciplinārlietas. Iepriekš izskanēja ziņas, ka Kravalis varētu būt traucējis izmeklēt viņa māsas - Muitas pārvaldes darbinieces - lomu viltotu apģērbu kravas neaizturēšanā, vēstīja raidījums.

LETA jau ziņoja, ka pērn oktobra sākumā Kravalis tika atstādināts no dienesta pienākumu pildīšanas. Galvenais iemesls, kāpēc viņš tika atstādināts, ir problēmas ar Eiropas Savienības (ES) tranzīta regulas ieviešanu, toreiz skaidroja VID ģenerāldirektore Ināra Pētersone.

Pret Kravali pērn tika sāktas divas disciplinārlietas. Viena no disciplinārlietām ir par ES Tranzīta regulas neieviešanu atbilstoši prasībām, VID ģenerāldirektora rīkojumu nepildīšanu, VID tēla graušanu un kompetences līmeņa pārkāpšanu.

Pētersone iepriekš Latvijas Radio skaidroja, ka šī disciplinārlieta sadalīta divās daļās - daļā par VID ģenerāldirektora rīkojumu nepildīšanu, VID tēla graušanu un kompetences līmeņa pārkāpšanu lēmums tikšot pieņemts tuvākajās dienās, bet daļā par ES Tranzīta regulas neieviešanu atbilstoši prasībām lēmums ir jāpieņem līdz 6.martam.

Savukārt otras disciplinārlietas - par neizpaužamas informācijas izpaušanu - izmeklēšana ir jāpabeidz februāra beigās.

LETA