Ar vēzi slimās Sofijas vecāki atsakās meitu ārstēt Ķelnē. Ziedotāji var atgūt naudu
Astoņgadīgajai Sofijai diagnosticēts nieru audzējs un metastāzes plaušās. Viņas vecāki atteikušies meitu ārstēt klīnikā Ķelnē.
Sabiedrība
2016. gada 1. februāris, 11:15

Ar vēzi slimās Sofijas vecāki atsakās meitu ārstēt Ķelnē. Ziedotāji var atgūt naudu

Jauns.lv

Astoņgadīgās Sofijas, kurai diagnosticēts nieru audzējs un metastāzes plaušās, vecāki atteikušies meitu ārstēt klīnikā Ķelnē, kam biedrībā "Labdarības lapa "Snowflake"" divu dienu laikā saziedoti 28 598 eiro, līdz ar to ziedotāji savus ziedojumus var saņemt atpakaļ.

Kā paziņoja biedrībā, Sofijai uz klīniku Vācijā bija jādodas jau vakar, bet meitenes vecākiem vēl līdz piektdienai, 29.janvārim, bija jāparaksta Ziedojuma saņemšanas līgums, kas ļautu saziedoto naudu pārskaitīt medicīnas iestādei. Tomēr meitenes mamma nav izrādījusi interesi par iepriekšminētā dokumenta parakstīšanu, tādējādi ārstēšanās klīnikā uzskatāma par atceltu.

Kā liecina biedrības rīcībā esošā informācija, piektdien Sofijas mammas tikusies ar Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas speciālistiem un Bērnu slimnīcas fondu, pēc tam informējot biedrību, ka uz Ķelni nelidos un ka slimnīcā saņemts solījums par citiem ārstēšanas risinājumiem. Oficiālu informāciju no Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas vai Bērnu slimnīcas fonda par tālākajiem Sofijas ārstēšanas plāniem "Labdarības lapa Snowflake" nav saņēmusi.

Biedrība pateicas visiem ziedotājiem, taču, ņemot vērā radušos situāciju, uzskata par nepieciešamu informēt ziedotājus, ka ir gatava atmaksāt ziedotos līdzekļus.

Ikviens ziedotājs, kurš veicis ziedojumu ar norādi "Sofijas ārstēšanai", mēneša laikā lūgts nosūtīt rakstisku iesniegumu uz e-pastu " snowflakechildren@gmail.com ", norādot maksājuma veikšanas datumu, maksātāju un ziedoto summu un vēlmi atgūt ziedoto naudu, un mēneša laikā tā tiks atskaitīta atpakaļ ziedotāja kontā, sola biedrībā.

Tāpat ziedotājs var informēt, ja vēlas, lai viņa ziedotā summa tiktu novirzīta citu slimu bērnu ārstēšanai. Ja mēneša laikā informācija par konkrētā ziedojuma likteni netiks saņemta, "Labdarības lapa Snowflake" to automātiski novirzīs citu slimo bērnu ārstēšanai.

LETA/Publicitātes foto