"Zepter" brīdina par viltotu zīmola preču izplatītājiem
Viltotie trauki, kas tiek uzdoti par Zepter ražojumu
112
2016. gada 3. februāris, 11:24

"Zepter" brīdina par viltotu zīmola preču izplatītājiem

Jauns.lv

Šveices kompānijas "Zepter" oficiālie pārstāvji Latvijā SIA "Zepter International Baltic" brīdina par krāpniekiem, kas izplata viltotas zīmola "Zepter" preces, aicinot atsaukties cietušos, informēja "Zepter International Baltic" pārstāve Olga Kazaka.

Viņa norāda, ka blēži darbojas sabiedriskās vietās, jo īpaši tirdzniecības centru autostāvvietās. "Zepter International Baltic" oficiālie pārstāvji brīdina par krāpšanu un aicina visus, kas ir cietuši no krāpnieku darbībām, vērsties ar oficiālu iesniegumu tuvākajā policijas iecirknī.

Kazaka stāsta, ka krāpšanas shēmu īsteno solīdi ģērbusies persona, kas nejaušiem garāmgājējiem degvielas uzpildes stacijās un autostāvvietās tirdzniecības centru tuvumā piedāvā ar atlaidi iegādāties dažādu zīmolu izstrādājumus, nosaucot tos par "Zepter" produkciju. Turklāt viņš uzdodas par "Zepter" vadītāju no citas valsts, bieži vien Polijas, un pamato savu piedāvājumu ar to, ka viņam ir palikuši produkcijas paraugi no izstādes, kurus viņš nevar paņemt līdzi lidmašīnā.

Tāpat esot konstatēti gadījumi, kad kā "Zepter" produkcija šādā veidā tika pārdoti "Zillinger", "Zephyr", "Zeppelin", "Solingen" un "Hanssen" trauki un piederumi. Krāpnieki ir piemānījuši arī juridisko personu pārstāvjus un iekasējuši no viņiem drošības naudu par traukiem, kurus it kā plāno ziedot organizācijai.

"Cietušie, kas vērsušies pēc palīdzības, apraksta dažādas personas, tādējādi ir pamats domāt, ka ar patērētāju apkrāpšanu nodarbojas personu grupa. Tāpēc, lai palīdzētu izmeklēšanai, aicinām visus, kas ir cietuši no kāda, kas uzdodas par uzņēmuma "Zepter" pārstāvi, nekavējoties vērsties ar iesniegumu policijā, kā arī sazināties ar uzņēmuma oficiālo pārstāvniecību Rīgā pa e-pastu "salesdirector@zepter.lv" vai tālruni 80007222. Turklāt mēs atgādinām, ka ir kritiski jāizvērtē aizdomīgi piedāvājumi, jo sevišķi, ja otra puse neļauj pietiekami ilgi apdomāties un vēlas saņemt no jums skaidru naudu. Ja rodas pat vismazākās aizdomas par kādu darījumu ar mūsu uzņēmumu, par jums sniegtās informācijas patiesumu var pārliecināties "Zepter" centrālajā birojā. Ja jūs uzrunā autostāvvietā vai citā sabiedriskā vietā, piedāvājot nekavējoties ar lielu atlaidi iegādāties "Zepter" produkciju, tā pilnīgi noteikti ir krāpšana," atzīmē "Zepter International Baltic" valdes loceklis Konstantīns Tjagņirjadko.

Viņš arī aicina ņemt vērā, ka "Zepter" izstrādājumu trauka dibenā noteikti ir izspiesta "Zepter International" preču zīme ar izgatavošanas mēneša un gada norādi. Vāks ir aprīkots ar digitālo vai mehānisko termokontrolieri ar "Zepter" preču zīmi. Uz katlu vāka ir viļņveida rotājums un zīmola "Zepter" spiedogs "Z" - gan uz paša vāka, gan rokturu apakšpusē, turklāt spiedogs "Zepter" atrodas uz visām skrūvēm. Tāpat uz visiem priekšmetiem - katla, vāka, iesaiņojuma, īpašās somas, pārvalkiem - ir attēloti zīmola "Zepter" elementi.

"Zepter" trauku dizains visās valstīs ir vienāds, mazas atšķirīga izskata sērijas netiek ražotas, uzsver Tjagņirjadko. "Zepter" oriģinālajiem izstrādājumiem tiek pievienots garantijas talons, kurā ir norādītas reģionālo biroju un apkalpošanas punktu adreses visā valstī. SIA "Zepter International Baltic" ir vienīgais oficiālais produkcijas izplatītājs Latvijā.

Kā liecina "Firmas.lv", uzņēmuma "Zepter International Baltic" apgrozījums 2014.gadā bija 816 405 eiro, kas ir par 4% mazāk nekā 2013.gadā, kad uzņēmums apgrozīja 859 096 eiro. Uzņēmums 2014.gadā cieta zaudējumus 163 692 eiro, bet 2013.gadā uzņēmuma zaudējumi bija 141 917 eiro.

SIA "Zepter International Baltic" dibināta 1995.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 11 162 eiro. "Zepter International Baltic" pilnībā pieder Šveices kompānijai "UBA United Business Activities Holding AG".

"Zepter International" ir starptautisks uzņēmums, kas specializējies plaša mājai, pareizam uzturam, veselībai un skaistumam domātu augstas kvalitātes preču klāsta ražošanā. Pašlaik uzņēmums sekmīgi strādā vairāk nekā 60 valstīs piecos kontinentos. 29 darbības gados ir pārdoti vairāk nekā 760 miljoni izstrādājumu. "Zepter" produkcija tiek izgatavota astoņās progresīvo tehnoloģiju rūpnīcās Vācijā, Itālijā un Šveicē.

Dažas pazīmes, pēc kurām var pazīt oriģinālos Zepter izstrādājumus:

* trauka dibenā noteikti ir izspiesta Zepter International preču zīme ar izgatavošanas mēneša un gada norādi. Vāks ir aprīkots ar digitālo vai mehānisko termokontrolleri ar Zepter preču zīmi.

* uz katlu vāka ir viļņveida rotājums un zīmola Zepter spiedogs «Z» — gan uz paša vāka, gan rokturu apakšpusē; turklāt spiedogs «Zepter» atrodas uz visām skrūvēm;

*uz visiem priekšmetiem (katls, vāks, iesaiņojums, īpašās somas, pārvalki u. c.) ir attēloti zīmola Zepter elementi;

* Zepter trauku dizains visās valstīs ir vienāds, mazas atšķirīga izskata sērijas netiek ražotas;

* Zepter oriģinālajiem izstrādājumiem tiek pievienots garantijas talons, kurā ir norādītas reģionālo biroju un apkalpošanas punktu adreses visā valstī; SIA Zepter International Baltic ir vienīgais oficiālais produkcijas izplatītājs Latvijā;

* vairāk informācijas par Zepter ražojumu atšķirīgajām iezīmēm var atrast uzņēmuma mājaslapā www.zepter.lv.


LETA/Publicitātes foto