Rīgas jauniešu centrs "Kaņieris" izsludina jauniešu iniciatīvu konkursu
Runā Rīga
2016. gada 4. februāris, 21:31

Rīgas jauniešu centrs "Kaņieris" izsludina jauniešu iniciatīvu konkursu

Jauns.lv

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments (RD IKSD) izsludina jauniešu iniciatīvu konkursu, kurā var piedalīties Rīgas jaunieši vai jauniešu grupas vecumā no 13 līdz 20 gadiem un gūt finansiālu atbalstu iesniegto projektu īstenošanai.

Konkursa mērķis ir finansiāli atbalstīt iniciatīvas, kuras veicina Rīgas jauniešu iekļaušanos pilsētas kultūras, sporta un izglītības procesos, sekmējot viņu fiziskās aktivitātes, vērtīborientāciju un aktīvu līdzdalību.

„Projekta laikā mani pārsteidza tas, cik jaunieši bija ieinteresēti projektā un tas, ka nāca gan meitenes, gan zēni, un visiem ļoti labi sanāca. No šī projekta es guvu pieredzi sadarbībā ar jauniešiem, kā arī projekta veidošanā. Noteikti piesakieties, jo tad jūs un jūsu vienaudži sapratīs to, ka jūs esat tie daži no atbildīgajiem jauniešiem, un gūsiet lielu pieredzi sadarbībā ar vienaudžiem.”, tā par iniciatīvu konkursa iespējām saka pērn īstenotā projekta „Vēlies apgūt? – Varam iemācīt!” īstenotāja Terēze Šilberga.

Konkursa ietvaros tiks atbalstītas šādas aktivitātes: neformālās mācīšanās aktivitātes un pasākumi; āra dzīves aktivitātes; jauniešu iesaiste brīvprātīgajā darbā; fiziskās aktivitātes, kas neprasa mērķtiecīgu, ilglaicīgu iepriekšējo sagatavotību attiecīgajā sporta veidā, piemēram, atklātie treniņi, amatierturnīri, kā arī radoša pašizpausme, piemēram, radošās darbnīcas, improvizācijas teātra nodarbības, izstāžu veidošana.

Konkursa nolikums un pieteikuma formas pieejamas tīmekļa vietnē www.kopnica.lv. Iniciatīvu projekti jāiesniedz RD IKSD Klientu apkalpošanas centrā, Kr. Valdemāra ielā 5, līdz 2016.gada 2.marta plkst. 16.00. Vienlaikus to elektroniskā kopija jānosūta uz e-pastu: roberta.egle@riga.lv.

Seminārs par iniciatīvu projektu ideju radīšanu un pieteikumu aizpildīšanu notiks 18.februārī plkst. 17.00 Rīgas jauniešu centrā „Kaņieris” (Kaņiera iela 15).

Konsultācijas par konkursu ir iespējams saņemt, vēršoties pie Rīgas jauniešu centra „Kaņieris”  vadītājas Robertas Egles pa tālruni 22078721 vai e-pastu: roberta.egle@riga.lv.

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Regīna Zommere / Foto: Ieva Čīka/LETA