Līdz martam ievilkusies "Šmakovkas muzeja" atklāšana Daugavpilī
Projekta īstenotāji cer, ka muzejs Daugavpilī kļūs par tūristu iecienītu apskates objektu.
Novadu ziņas
2016. gada 11. februāris, 20:38

Līdz martam ievilkusies "Šmakovkas muzeja" atklāšana Daugavpilī

Jauns.lv

Sakarā ar remontdarbiem vismaz līdz martam ir ievilkusies "Šmakovkas muzeja" atklāšana Daugavpilī, informēja Daugavpils pilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļā.

Paredzams, ka "Šamkovkas muzejs" Daugavpilī kļūs par vienu no lielākajiem un modernākajiem šmakovkas muzejiem pasaulē. Tas piedāvās mūsdienīgu un atraktīvu stāstu par Latgales senāko pašdarināto alkoholisko dzērienu - šmakovku, kas "ir neatņemama kulinārā mantojuma sastāvdaļa".

Ar jaunāko tehnoloģiju palīdzību interaktīvi varēs izzināt šmakovkas tapšanas procesu, kā arī aplūkot autentiskas un iespaidīgas ražošanas iekārtas. Ekskursijā tiks piedāvāti audiogidi sešās valodās, ekskursijas garums būs 55 minūtes. Tāpat būs pieejami suvenīri un degustācijas.

"Šmakovkas muzejs" Daugavpilī tiek veidots Latvijas, Lietuvas un Baltkrievijas pārrobežu sadarbības programmas projektā "Museum Gateway" ("Muzeju vārti"). Projekta īstenotāji cer, ka muzejs Daugavpilī kļūs par tūristu iecienītu apskates objektu.

Sākotnēji "Šmakovkas muzeju" bija plānots izvietot Krāslavas pils kompleksa Amatu mājā, taču no šī projekta nācās atteikties tā pārāk lielo izmaksu dēļ.

LETA / Foto:  Ieva Čīka/LETA