foto: LETA
Pabriks: VID vadītāja amata kandidāte līdz šim sevi pierādījusi kā "gana profesionālu cilvēku"
Politika
2018. gada 20. novembris, 15:54

Pabriks: VID vadītāja amata kandidāte līdz šim sevi pierādījusi kā "gana profesionālu cilvēku"

Jauns.lv / LETA

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) vadītāja amata kandidāte Ieva Jaunzeme līdz šim sevi pierādījusi kā "gana profesionālu cilvēku", paužot personīgo viedokli,sacīja partiju apvienības "Attīstībai/Par!" premjera amata kandidāts Artis Pabriks.

Pabriks pauda, ka viņa personīgā attieksme pret Jaunzemi ir pozitīvi neitrālā, jo vina līdz šim sevi pierādījusi kā "gana profesionāls cilvēks". Vienlaikus Pabriks norādīja, ka VID vadītāja amats ir diezgan liels izaicinājums.

Pabriks gan nemācēja teikt, vai viņa pārstāvētais politiskais spēks Jaunzemi atbalstīs, jo šis jautājums vēl nav apspriests.

Jau vēstīts, ka konkursa komisija VID vadītāja amatam izvirzījusi Jaunzemi. Finanšu ministres Danas Rezinieces-Ozolas (ZZS) ieskatā, lēmums par Jaunzemes iecelšanu VID vadītāja amatā jāpieņem nākamajai valdībai, aģentūrai LETA pavēstīja viņas preses sekretārs Arno Pjatkins.

Konkursa komisija bijusi vienisprātis par to, ka Jaunzemei ir visatbilstošākā darba pieredze un, ka no visiem pretendentiem tieši viņa konkursa gaitā sevi vispārliecinošāk demonstrējusi kā nākamo VID ģenerāldirektori.

Jaunzeme patlaban ir Ekonomikas ministrijas Administrācijas vadītāja, bet iepriekš viņa bijusi valsts sekretāre Labklājības ministrijā. Tāpat potenciālā VID ģenerāldirektore sešus gadus vadīja Konkurences padomi, bet pirms tam bija padomniece Latvijas pastāvīgajā pārstāvniecībā Eiropas Savienībā. Jaunzeme arī četrus gadus bija ģenerāldirektore Latvijas Darba devēju konfederācijā.

VID ģenerāldirektora amata kandidātei ir biznesa vadības maģistra grāds un arī Ekonomikas fakultātes ekonomista diploms, kas ar Akadēmiskās informācijas centra lēmumu pielīdzināts profesionālā maģistra grādam. Viņa pārvalda divas svešvalodas - angļu un krievu - un pamatzināšanu līmenī ir apguvusi vācu un franču valodu.

VID ģenerāldirektora amats kļuva vakants pēc tam, kad naktī uz 2018.gada 10.martu negaidīti nomira VID ģenerāldirektore Ilze Cīrule. Viņa dienestu vadīja kopš 2016.gada novembra.

Vēlāk uz VID vadītāja amatu tika izsludināts konkurss, kurā uzvarēja bijušais Latvijas Televīzijas valdes loceklis Māris Skujiņš, taču viņš savu kandidatūru atsauca pēc tam, publiski izskanēja bažas par viņa reputāciju. Skujiņš gan šīs bažas noraidīja, saucot tās par "melu kampaņu".