foto: Shutterstock
Priekulē par ūdeni nāksies maksāt dārgāk
Priekulē plāno palielināt ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifus.
Novadu ziņas
2018. gada 17. novembris, 15:53

Priekulē par ūdeni nāksies maksāt dārgāk

Jauns.lv / LETA

Priekulē plāno palielināt ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifus, liecina SIA "Priekules nami" Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijā (SPRK) iesniegtais ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifu projekts.

Pašreiz Priekules pilsētā par ūdensapgādes pakalpojumiem jāmaksā 0,7 eiro par kubikmetru bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN), tajā pašā laikā Kalnenieku ciemā - 0,54 eiro, Priekules pagasta viensētā "Altajs" - 0,57 eiro, Priekules pagasta Saulaines ciemā - 0,61 eiro, Mazgramzdas ciemā - 0,66 eiro, Virgas pagasta Purmsātu ciemā - 0,67 eiro, Virgas pagasta viensētā "Mazdzērves" - 0,91 eiro, bet Virgas pagasta centrā, Virgas skolā, Mazadatiņās un Maztornīšos - 1,08 eiro par kubikmetru.

Uzņēmuma piedāvātais projekts paredz, ka visās šajās vietās turpmāk ūdensapgādes pakalpojumu tarifs būs 1,11 eiro par kubikmetru bez PVN, tādējādi tarifam pieaugot robežās no 2,8% līdz divām reizēm.

Savukārt par kanalizācijas pakalpojumiem Priekules pilsētā pašreiz jāmaksā 1,18 eiro par kubikmetru bez PVN, kamēr Priekules pagasta Kalnenieku ciemā - 0,49 eiro, Priekules pagasta viensētā "Altajs" - 0,51 eiro, Priekules pagasta Saulaines ciemā - 0,55 eiro, Virgas pagasta Purmsātu ciemā un Virgas pagasta viensētā "Mazdzērves" - 0,6 eiro, bet Virgas pagasta centrā, Virgas skolā, Mazadatiņās un Maztornīšos - 0,97 eiro.

Piedāvātais projekts paredz, ka visās šajās vietās turpmāk par kanalizācijas pakalpojumiem būs jāmaksā 1,93 eiro, tādējādi tarifam pieaugot no 63,6% līdz 3,9 reizēm.

Uzņēmumā skaidro, ka ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifu pārskatīšana saistīta ar komersanta darbības teritorijas paplašināšanos, jo Priekules novada pašvaldība 2015.gada 29.oktobrī uzņēmumam deleģēja pakalpojumu sniegšanu Priekules pagastā un 2016.gada 1.janvārī arī Virgas pagastā, kur pirms tam ūdenssaimniecības pakalpojumus sniedza pašvaldība. Tādējādi ir pieaugušas ūdenssaimniecības pakalpojumu sniegšanas izmaksas.

Tāpat kompānija skaidro, ka izmaksu izmaiņas ir ietekmējis arī tas, ka kopš 2010.gada, kad tika apstiprināts Priekules pilsētā piemērotais tarifs, un kopš pašvaldību maksu noteikšanas 2015.gadā ir veiktas izmaiņas nodokļu regulējumā, ir pieaugusi elektroenerģijas iegādes cena, sadales pakalpojumu izmaksas, ir veiktas izmaiņas obligātā iepirkuma un jaudas komponentēs un ir pieaugušas materiālu un ārpakalpojumu izmaksas.

SPRK 19.decembrī plkst.12 Priekules pilsētas Kultūras namā rīkos uzklausīšanas sanāksmi par "Priekules nami" iesniegto ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifu projektu.

"Priekules nami" nodrošina ūdenssaimniecības pakalpojumus Priekules pilsētā, kā arī Priekules un Virgas pagastā. Kompānijas vienīgā īpašniece ir Priekules novada pašvaldība.

Tēmas