Piektdien LTV1 rādīs skandalozo BBC filmu par Krievijas iebrukumu Latvijā
Filmā ar nosaukumu "World War Three: Inside The War Room" modelēta situācija, kurā Krievija ieņēmusi vairākas netālu no robežas esošas pilsētas, lai atbalstītu prokremliski noskaņotos separātistus.
Sabiedrība
2016. gada 15. februāris, 14:13

Piektdien LTV1 rādīs skandalozo BBC filmu par Krievijas iebrukumu Latvijā

Jauns.lv

Lielbritānijas raidsabiedrības BBC veidotā filma, kurā attēlots Krievijas iebrukums Latvijā, tiks demonstrēta piektdien, 19.februārī plkst.21.15 kanālā LTV1, sacīja "Latvijas Televīzijas" (LTV) komunikāciju speciāliste Agita Pudule.

Pirms filmas skatītājiem tiks piedāvāts raidījuma "Patiesības stundas" priekšvārds ar žurnālistu Imantu Frederiku Ozolu, kurš uz diskusiju aicinājis politoloģi Ilgu Kreitusi un Ārlietu ministrijas valsts sekretāru Andreju Pildegoviču.

Jau vēstīts, ka Lielbritānijas raidsabiedrības BBC veidotajā filmā attēlots Krievijas iebrukums Latvijā. Filmā ar nosaukumu "World War Three: Inside The War Room" modelēta situācija, kurā Krievija ieņēmusi vairākas netālu no robežas esošas pilsētas, lai atbalstītu prokremliski noskaņotos separātistus.

Kad NATO līderi nevar izlemt, kā atbildēt uzbrukumam, ASV un Lielbritānija izlemj sūtīt karavīrus cīņā ar Krievijas spēkiem. Krievija pēc tam atbild ar kodoluzbrukumu. BBC mājaslapā raidījuma aprakstā teikts, ka tajā bijušās augstākās britu militārās un diplomātiskās amatpersonas veic iespējama "karstā kara" simulāciju Austrumeiropā, iekļaujot pat cīņu ar kodolieročiem.

BBC veidotā filma, kurā attēlots Krievijas iebrukums Latvijā - video: LETA/Foto: Ekrānuzņēmums no video