Āboltiņa paziņo, ka "Vienotība" oktobrī rīkos ārkārtas kongresu
Āboltiņa nekomentēja, vai atkārtoti kandidēs uz politiskā spēka vadītājas amatu.
Politika
2016. gada 15. februāris, 21:09

Āboltiņa paziņo, ka "Vienotība" oktobrī rīkos ārkārtas kongresu

Jauns.lv

Partija "Vienotība" 29.oktobrī rīkos ārkārtas kongresu, šodien pēc partijas valdes sēdes žurnālistiem pastāstīja partijas līdere Solvita Āboltiņa.

Vaicāta, vai tas būs kārtējais vai tomēr ārkārtas kongress, Āboltiņa sacīja, ka pēc būtības tas būs ārkārtas kongress. Viņa skaidroja - kongresam jānotiek gada laikā, bet iepriekšējais norisinājās pērn decembrī.

Partijas līdere nekomentēja, vai atkārtoti kandidēs uz politiskā spēka vadītājas amatu. Viņa norādīja, ka pašlaik šis nav dienaskārtības jautājums.

Kā vēstīts, kārtējais "Vienotības" kongress bija plānots šā gada nogalē. No atsevišķu partijas biedru puses iepriekš ir izskanējis, ka būtu vēlams ārkārtas kongress.

Bijušais eirokomisārs, "Vienotības" valdes loceklis Andris Piebalgs nākamajā partijas kongresā plāno kandidēt uz politiskās organizācijas vadītāja amatu.

Piebalgs apliecināja, ka partijas kongresā plāno būt viens no kandidātiem uz politiskā spēka vadītāja amatu, jo viņam ir šim amatam nepieciešamā pieredze un arī vēlme kļūt par priekšsēdētāju.

Āboltiņa iepriekš paudusi, ka lūkojas arī pēc jauna līdera, kas varētu stāties viņas vietā. Viņa uzskata, ka Piebalgs varētu kļūt par šādu līderi.

LETA/Foto: Ieva Lūka/LETA