foto: AFP/Scanpix
Pirmo reizi Īrijas latvieši sacentīsies par titulu "Latvijas Lepnums Īrijā"
Decembrī Īrijā pirmo reizi tiks pasniegta balva "Latvijas Lepnums Īrijā".
2018. gada 4. novembris, 17:25

Pirmo reizi Īrijas latvieši sacentīsies par titulu "Latvijas Lepnums Īrijā"

Jauns.lv / LETA

Īrijā 22.decembrī pirmo reizi tiks pasniegta balva "Latvijas Lepnums Īrijā", vēsta portāls "baltic-ireland.ie".

Projekta mērķis ir atrast un godināt cilvēkus, ar kuru dzīves gājumu un rīcību var lepoties ne tikai visa Latvija, bet arī Īrija, un publiski paust atzinību šiem cilvēkiem. "Latvijas Lepnums Īrijā" ir goda nosaukuma apbalvojums par pašaizliedzīgu un nesavtīgu palīdzību līdzcilvēkiem.

Balvai nominēti kopumā 11 Īrijas latvieši desmit nominācijās. Silvija Džonsa nominēta kā "Simtgades latvietis Īrijā", Iveta Vaivare pieteikta nominācijā "Cilvēks cilvēkam", Ilze Zariņa - "No sirds uz sirdi", Krista Valteris - "Drosmīgais bērns", Valdis Bušmanis un Ivars Heidemanis - "Atbalsts līdzcilvēkam", Lana Salome Kurasidze - "Caur ērkšķiem uz zvaigznēm", Laura Zemvalde - "Skolotājs", Anita Šuplinska - "Ar deju par Latviju", Inga Grase - "Ģimene" un Jānis Ķipars nominācijā "Sporta patriots".

Apbalvošanas ceremonija notiks plkst.19 "Crowne Plaza Hotel". Pasākuma pirmā daļa sāksies ar vakariņām. Pēc tam svinīgajā ceremonijā, ko vadīs Katrīne Pasternaka, notiks apbalvojumu pasniegšana un svētku koncerts ar "Trīs Latvijas tenoru" un grupas "Eolika" piedalīšanos.