"Mīļo meitiņ, lūdzu, attopies," - pazudušās Vanesas mamma izmisīgi lūdz meitu atgriezties
Pazudušās Vanesas Apkalnes mamma izmisīgi lūdz meitu atgriezties mājās un sola visas domstarpības atrisināt.
112
2016. gada 17. februāris, 13:27

"Mīļo meitiņ, lūdzu, attopies," - pazudušās Vanesas mamma izmisīgi lūdz meitu atgriezties

Jauns.lv

Jau kopš pagājušas nedēļas piektdienas no mājām aizgājusī un bez vēsts prombūtnē esošās 17 gadu vecās Vanesas Apkalnes mamma sociālajā tīklā „Facebook” publicējusi sirdi plosošu lūgumu meitai attapties un atgriezties mājās.

Kristīne Iekļava savā „Facebook” profilā raksta: „Mīļo meitiņ, lūdzu, attopies un nāc mājās... jo ilgāk iet laiks, jo viss kļūst sarežģītāk... Mēs tiksim ar visu galā, apsolu! Ļoti mīlu Tevi! Lūdzu, nāc mājās...”

Kasjauns.lv jau rakstīja, ka Valsts policijas Ventspils un Liepājas policijas iecirkņi noskaidro divu jaunu cilvēku atrašanās vietu, kuri 12. februārī pametuši savas dzīvesvietas un nav atgriezušies.

12. februārī savā dzīvesvietā Ventspilī nav atgriezusies 1999. gadā dzimusī Vanesa Apkalne. Pazīmes: augums ap 173 cm, kalsnas miesas būves, gariem, tumšiem matiem līdz lāpstiņām, uz rokas apakšdelma tetovējums – putna spalvas attēls. Ģērbusies tumši zilā pusgarā virsjakā, rūtainā smilšu krāsas šallē, iespējams, tumši zilas bikses, gari melni zamšādas zābaki līdz celim, bez papēža.

Savukārt Liepājā 12. februārī no savas dzīvesvietas izgājis un nav atgriezies 1996. gadā dzimušais Mārtiņš Šķuburs. Pazīmes: augums 175 cm, normālas miesas būves, īsi, brūni mati. Ģērbies tumši zilas krāsas pusmētelī ar kapuci, brūnas krāsas džinsu biksēs, brūnas krāsas zamša ādas kurpēs ar šņorēm, mugursoma melni – pelēkā krāsā.

Abi jaunieši piektdienas vakarā devušies nezināmā virzienā un par sevi vairs nav devuši nekādu ziņu. Tomēr viņi sestdien, 13. februārī, esot redzēti Liepājā.

 

19 gadus vecais Mārtiņš 12. februāra vakarā devās no Liepājas uz Ventspili, lai apmeklētu kādu skolas pasākumu, bet pēc tam – viņš un meitene, ar kuru viņš bija kopā -, pazuduši bez vēsts.

Kāda portāla ventasbalss.lv lasītāja, kura sevi dēvē par Vanesas mammu, komentāros raksta: „Vairākkārtīgi precizēta informācija, ka pēdējo reizi (abi jaunieši) manīti sestdien, 13. februārī, pl. 17.00 vai 17.30 Liepājā, Ganību ielā 180, pie „Lukoil” pieturas, kas liecina, ka viņi varētu šķērsot Lietuvas robežu. Informācija liecina, ka Vanesa izmantojusi bankas karti tieši šajā rajonā „Supernetto” pl.12.30.

Lūgums palīdzēt, vissīkākā, šķietami nesvarīgākā informācija var būt ļoti noderīga, esmu ļoti izmisusi...”

Tāpat ventasbalss.lv komentāros minētas vairākas versijas, kādēļ jaunieši pazuduši.

Kāds interneta lietotājs raksta: „(Mārtiņš ir) sirsnīgs puisis, rūpējas gan par mammu, gan brāli, lielisks draugs. Zinot Mārtiņu, pieļauju, ka viņš noteikti nebija šīs darbības iniciators!”

Interneta lietotājs ar segvārdu „Cilvēks” raksta: „Tā vietā, lai vainotu vienu vai otru, varbūt labāk ieklausīties jauniešos. Skaidrs tak, ka aizmuka tāpēc, ka gribēja būt kopā. Tajā vecumā jūtas mēdz būt ļoti spēcīgas. Un ja vecāki (vai vecāks) liek tam šķēršļus, tad šāds iznākums ir gandrīz likumsakarīgs. Galvenais, lai atgriežas mājās un izrunājas ar ģimenēm. Un ģimenēm ierosinu ļoti ieklausīties un mēģināt atrast vidusceļu, nevis uzstādīt ultimātus”.

Kāds cits piebilst: „Ja paskatās Mārtiņa „Instagram”, tad var redzēt, ka pie bildes, kur abi jaunieši ir kopā, pazušanas dienā (..) ir ierakstīti draudi puisim. Tas jau parāda, kāpēc meitene gribēja tikt projām”.

Ja Jūsu rīcībā ir informācija par jauniešu iespējamo atrašanās vietu, ziņojiet pa tālruņiem 63404502, 63404582, 63604700, 63604702 vai 110.

Kasjauns.lv/Foto: Facebook, Instagram