Latvijā dzīvojošie bēgļi stāstīs par savu pieredzi, atstājot dzimteni
Kultūra
2016. gada 17. februāris, 22:53

Latvijā dzīvojošie bēgļi stāstīs par savu pieredzi, atstājot dzimteni

Jauns.lv

Latvijā dzīvojošie bēgļi ceturtdien, 18.februārī, Rīgā, Kaņepes Kultūras centrā pasākumā "Dzīvā bibliotēka - Grāmatas: patvēruma meklētāji un bēgļi Latvijā" stāstīs par savu pieredzi, atstājot dzimteni, informēja pasākuma pārstāve Anna Audere.

Pasākums norisināsies Kaņepes Kultūras centrā Rīgā, un to rīkos sociālās vietnes "Facebook" domubiedru grupa "Gribu palīdzēt bēgļiem".

Plānots, ka bēgļi pasākuma laikā stāstīs par to, kādēļ cilvēki pametuši savas mājas, kā nonākuši Latvijā un kādu dzīvi, atmiņas atstājuši savās dzimtenēs.

Pasākums notiks "Dzīvā bibliotēka" formātā, kur drukāto grāmatu lasīšanas vietā klausītāji varēs lasīt - uzklausīt grāmatas - cilvēkus no Irākas, Irānas, Afganistānas, Kongo un citām valstīm, kuri vai nu pašreiz mitinās patvērumu meklētāju izmitināšanas centrā "Mucenieki", vai arī jau saņēmuši bēgļa statusu un sāk neatkarīgu dzīvi Latvijā.

Latvijā dzīvojošajiem bēgļiem būs iespējams uzdot arī jautājumus. Pasākums norisināsies latviešu, angļu, krievu valodās.

Lai nodrošinātu patvēruma meklētāju un bēgļu drošību, pasākuma laikā mediju pārstāvji tiks lūgti nefilmēt un nefotografēt.

Pasākuma organizatori arī informē, ka vietu skaits tajā ierobežots un vairāk brīvu vietu nav.

BNS / Foto: AFP/LETA