foto: Twitter/Jānis Tereško
Smeldzīgs skats: tā šobrīd izskatās Mežaparka estrādē
Estrāde tiek demontēta, lai tās vietā uzceltu jaunu.
2018. gada 25. oktobris, 09:26

Smeldzīgs skats: tā šobrīd izskatās Mežaparka estrādē

Jauns.lv / LETA

Pastāvēs, kas mainīsies - tā ir sen zināma patiesība no Raiņa. Tomēr brīdī, kad pārmaiņas tik tiešām sākas, dažkārt pārņem nostalģija. Žurnālists Jānis Tereško tviterī publicējis divus attēlus, kā šobrīd izskatās Mežaparka Lielā estrāde. No tās maz vairs kas palicis.

foto: Twitter/Jānis Tereško

Vēl pirms dažiem mēnešiem uz 1955.gadā celtās skatuves stāvēja desmitiem tūkstošu Dziesmu svētku dalībnieku. Pēcāk veco estrādi redzēja arī 60 000 "Prāta Vētras" lielkoncerta apmeklētāji. Pirms 30 gadiem te notika tautas manifestācija, kas bija būtisks priekšnosacījums Latvijas valsts atdzimšanai. Nu būve tiek nojaukta, lai vietā celtu jaunu estrādi.

Jau vēstījām, ka estrādes atjaunošanas projekta autori ir arhitekti Juris Poga un Austris Mailītis, un to pilnībā plānots pabeigt 2020.gadā. 

Mežaparka Lielās estrādes turpmākā pārbūve ir plānota divās daļās - līdz 2020.gada 18.jūnijam, pirms XII Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem; un  līdz 2023.gadam, kad Dziesmu un deju svētki atzīmēs 150. gadadienu.  Estrādes pārbūves darbus pēc Rīgas domes Īpašuma departamenta pasūtījuma šobrīd īstenos pilnsabiedrība “LNK, RERE”. 

“Topošās Mežaparka Lielās estrādes vēstījumu kapsulu nākamajām paaudzēm plānojam iebetonēt nākamā gada sākumā, kad tiks uzsākti ēkas pamatu izbūves darbi. Turpmāko divu mēnešu laikā noritēs demontāžas darbi, saglabājot estrādes kultūrvēsturiskā mantojuma vērtības – vitrāžas, dzegu fragmentus un ornamentus, kurus ir plānots publiski pēc tam izstādīt jaunajās estrādes telpās.” informēja pilnsabiedrības “LNK, RERE” projektu direktors Valdis Koks. 

Dziesmusvētku kulminācija - noslēguma koncerts "Zvaigžņu ceļā" Mežaparka estrādē

gallery icon

"Prāta vētras" koncerts Mežaparkā

Mežaparka Lielajā estrādē savu "Skārda bungu tūri" ar koncertu Rīgā 60 000 skatītājiem noslēdza pašmāju muzikālā apvienība "Prāta vētra"

gallery icon