foto: Varonīgas meitenes Īrijā izglābj mazu zēnu. (Foto: Ekrānuzņēmums no portāla "Baltic Ireland". )
12 gadus vecu latviešu meiteni Īrijā apbalvo ar īpašu medaļu par varonību
Sabiedrība
2018. gada 23. oktobris, 15:00

12 gadus vecu latviešu meiteni Īrijā apbalvo ar īpašu medaļu par varonību

Jauns.lv

Aizvadītajā nedēļas nogalē Dublinā 21 cilvēks saņēmis apbalvojumu par drošsirdību, glābjot cita cilvēka dzīvību, tostarp 12 gadus veca latviešu meitene, vēsta portāls “Baltic-Ireland”. 

Sešpadsmit drošsirži saņēmuši goda rakstus par varonību, bet pieci apbalvoti ar īpašām medaļām, arī 12 gadus vecā Krista. 

Jauns.lv jau ziņoja par 12 gadus veco Kristu Valteris, kura 2017. gada 30. augustā kļuva par varoni vietējo iedzīvotāju acīs, proti, viņa, kopā ar draudzeni, izglābusi kāda zēna dzīvību.

Par 30. augusta notikumiem meitenes māte stāstīja ar asarām acīs un neizsakāmu lepnumu. Krista ar draudzeni atradusies Tulovas dzīvojamo māju rajonā, kad pie viņām pienācis kāds vīrietis, jautājot, vai meitenes nav redzējušas trīs mazus zēnus. Meitenes atbildēja noraidoši, taču piekrita palīdzēt meklēšanā. 

Ejot cauri pļavai, viņas izdzirdēja kliegšanu un metās skaņas virzienā. Skrienot pa taciņu skatam pavērusies aina ar izmētātām drēbēm un diviem maziem zēniem, no kuriem viens raudājis un izmisīgi kliedzis “Mans brālis!”. Meitenes aiz krūmiem dīķa bedrē ieraudzījušas mazu puiku, kurš nav varējis izkļūt no tās. 

Krista neapjuka, bet rīkojās. Vispirms mēģinājusi padot zēnam zaru, lai viņš varētu pieķerties, bet bērna rokas līdz tam neaizsniedzās. Tad meitene lēnām sākusi brist dīķī, kas licies kā atvars, kas rauj arvien dziļāk iekšā. Krista nokļuvusi līdz zēnam, bet tajā brīdī puika pazudis zem ūdens. Meitene sagrābusi viņa roku un vilkusi ārā. Tas izdevies. 
Tā kā airēšanas nodarbībās meitene bija apguvusi pirmo palīdzību, to arī nekavējoties veikusi. Drīz pēc notikušā ieradusies arī Īrijas policija, lai zēnu nogādātu mājās.