foto: LETA
Valdība atbalsta 110 000 eiro novirzīšanu karavīru ārstēšanai RAKUS
ASV speciālo spēku militāo mācību laikā cetušie tiek aprūpēti Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā.
Sabiedrība
2018. gada 23. oktobris, 12:34

Valdība atbalsta 110 000 eiro novirzīšanu karavīru ārstēšanai RAKUS

LETA

Valdība šodien atbalstīja 110 000 eiro novirzīšanu Veselības ministrijai no Aizsardzības ministrijas budžeta, lai Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā (RAKUS) varētu ārstēt Nacionālo bruņoto spēku (NBS) un sabiedroto karavīrus.

AM skaidro, ka RAKUS spēj nodrošināt medicīnisko palīdzību pacientiem politraumu un apdeguma gadījumos, ķirurģiskajiem pacientiem un pacientiem citos sarežģītos gadījumos, kas civilmilitārās sadarbības ietvaros varētu tikt izmantota arī sabiedroto karavīru kvalitatīvas veselības aprūpes nodrošināšanā.

RAKUS nepieciešama ultrasonogrāfijas iekārta ar augstu izšķirtspēju, kas aprīkota ar darbam nepieciešamajām programmām, printeri, vismaz trijām dažādas funkcionalitātes zondēm. Izmaksas plānotas 105 000 eiro apmērā. Komplektā ietilpst multifunkcionāls krēsls dažāda profila izmeklējumiem, kura izmaksas plānotas 5000 eiro apmērā.

Lai nodrošinātu RAKUS nepieciešamā medicīniskā aprīkojuma iegādi un uzlabotu NBS un sabiedroto karavīru medicīnisko problēmu diagnosticēšanu un veselības aprūpi, VM lūgusi AM piešķirt 110 000 eiro.

AM noslēgs vienošanos ar VM, paredzot RAKUS piešķirtā finansējuma izlietojuma kontroli un nosakot RAKUS atbildību par grāmatvedības datu pareizību un finanšu līdzekļu izlietojumu.

Tēmas