foto: Valsts policija
Kaimiņa vērība un drosme palīdz notvert zagli
112
2018. gada 22. oktobris, 14:54

Kaimiņa vērība un drosme palīdz notvert zagli

Jauns.lv

Sestdien, 20. oktobrī, pulksten 6.30 Jūrmalas iecirkņa dežūrdaļa saņēma informāciju no kāda Slokas mikrorajona iedzīvotāja, ka viņš aizturējis sava kaimiņa privātmājas teritorijā nepiederošu personu brīdī, kad viņš nesis laukā no mājas mantas, informē Valsts policijā.

Ierodoties notikuma vietā, policisti konstatēja, ka privātmājai ir bojāti divi pirmā stāva logi - viens logs ir izsists, bet otrs ieplaisājis. Pa izsisto logu zaglis bija iekļuvis privātmājā. Vīrietis no mājas bija paņēmis visu, ko uzskatījis par vērtīgu un viegli aiznesamu, tajā skaitā apmēram desmit pudeļu ar stipro alkoholu, instrumentus un dažādas sadzīves mantas. Daļu no mantām likumpārkāpējs jau bija paguvis pārlikt otrpus žogam, bet daļa projām nešanai sagatavoto mantu vēl bija palikušas mājā.

1966. gadā dzimušais garnadzis tika nogādāts policijas iecirknī. Jāpiemin, ka viņš iepriekš jau deviņas reizes sodīts par mantiskiem noziegumiem.

Svētdien, 21. oktobrī, Jūrmalas iecirkņa policisti vērsās tiesā, prasot vīrietim piemērot drošības līdzekli apcietinājumu, pēc kā viņš tika apcietināts. Tagad viņam aiz restēm jāgaida nākamā tiesa par zādzības mēģinājumu ar iekļūšanu un mantas tīšu bojāšanu.

Privātmājas saimnieks nozieguma brīdī neatradās mājās un par notikušo uzzināja vien tad, kad noziedznieks jau bija notverts. Cietušajam visas mantas atdotas.

Šajā gadījumā labas attiecības ar kaimiņiem ir palīdzējušas novērst noziegumu. Valsts policija aicina arī citus iedzīvotājus, dodoties prom no īpašuma palūgt kaimiņiem to pieskatīt un, manot pie tā aizdomīgas personas vai automašīnas, zvanīt policijai pa tālruņa numuru 110. Tāpat mājokļa uzlabošanai nozīme ir arī signalizācijas un videonovērošanas kameru ierīkošanai.