foto: LETA
Apgabaltiesa noraidījusi bijušā administratora Durevska sūdzību par atstādināšanu no amata
Aizturētais maksātnespējas administrators Nauris Durevskis tiek konvojēts uz tiesas sēdi Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesā, kur lems par piemērojamo drošibas līdzekli.
Sabiedrība
2018. gada 20. oktobris, 08:16

Apgabaltiesa noraidījusi bijušā administratora Durevska sūdzību par atstādināšanu no amata

Jauns.lv / LETA

Administratīvā apgabaltiesa ir noraidījusi bijušā maksātnespējas administratora Naura Durevska, kurš tiek turēts aizdomās par tirgošanos ar ietekmi, sūdzību par viņa atstādināšanu no administratora amata pienākumu pildīšanas.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Publiski pieejamajā anonimizētajā spriedumā norādīts, ka pieteicējs 2017.gada 14.jūnijā atzīts par aizdomās turēto kriminālprocesā, kurš uzsākts pēc Krimināllikuma 15.panta ceturtajā daļā un 320.panta ceturtajā daļā paredzētā noziedzīgā nodarījuma sastāva pazīmēm un viņam ir piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums, kas mainīts pagājušā gada oktobrī.

Spriedumā arī norādīts, ka Durevskim inkriminētais noziegums vēlāk pārkvalificēts no kukuļņemšanas uz Krimināllikuma 326.1.pantu - tirgošanos ar ietekmi.

Sākotnējais iesniegums pirmās instances tiesā tika saņemts jau 2017.gada 17.jūlijā, taču tiesa Durevska prasību noraidīja.

Spriedumā skaidrots, ka apgabaltiesa, izvērtējot apelācijas sūdzībā iekļautos argumentus kopumā, secināja, ka Durevskim pamatā ir atšķirīgs viedoklis par tiesas izdarītajiem secinājumiem, taču viņa atšķirīgais viedoklis nevar būt par pamatu pirmās instances tiesas sprieduma atzīšanai par nepareizu.

Durevska maksātnespējas administratora sertifikāts bija derīgs līdz šī gada 26.janvārim.

Jau vēstīts, ka prokuratūra Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesai nodevusi krimināllietu, kurā divi maksātnespējas administratori - Durevskis un Sandis Saulītis - apsūdzēti par valsts amatpersonas bezdarbību un izspiešanu, aprīlī noskaidroja aģentūra LETA.

Tiesu informatīvā sistēma liecina, ka lietu skatīs 20.novembrī plkst.10.

Durevskis apsūdzēts pēc Krimināllikuma panta par izspiešanu un tirgošanos ar ietekmi. Viņam draud brīvības atņemšanu līdz pieciem gadiem, piespiedu darbs, vai naudas sods.

Savukārt Saulītis apsūdzēts par valsts amatpersonas bezdarbību par ko var sodīt ar brīvības atņemšanu trim gadiem, piespiedu darbu, vai naudas sodu.

Prokuratūras preses pārstāve Una Rēķe, neminot apsūdzēto vārdus, aģentūru LETA informēja, ka apsūdzētie savu vainu viņiem inkriminēto noziedzīgo nodarījumu izdarīšanā neatzīst. Plašāku informāciju par apsūdzību prokuratūra nesniedz.

Saulītis darbojies kā administrators kopš 2013.gada, taču 2017.gada 20.jūnijā viņa sertifikāta darbība izbeigta.

Savā karjerā Saulītis ir strādājis kā jurists bankās "Swedbank", "Nordea" un līdz septembra sākumam strādāja "Baltic international Bank" kā juridiskā departamenta vadītājs, liecina viņa sociālā tīklā "Linkedin" atrodamā informācija.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Savukārt Durevski Valsts policija apcietināja laikā, kad policija citā kriminālprocesā aizturēja arī divus citus maksātnespējas administratorus Māri Sprūdu un Ilmāru Krūmu.

Pēc vairāku mēnešu pavadīšanas apcietinājumā tiesa nolēma Durevski atbrīvot pret 25 000 eiro drošības naudu.